Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στις Βρυξέλλες την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς

Στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πετάξει για Βρυξέλλες όπου θα παραστεί στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι η Νέα Δημοκρατία. Θα έχει προηγηθεί η μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» συ συνεργασία με το «Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών» όπου ο επί εικοσαετία πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μάρτενς θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο:
«Ευρώπη: Αγωνίζομαι, Υπερνικώ».

Το βιβλίο αποτελεί την πολιτική βιογραφία του, έργο που συνθέτει την πολιτική του φιλοσοφία με τη μακρά και πλούσια εμπειρία που απέκτησε από νεαρή ηλικία στη χώρα του και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Μάρτενς πρωτοστάτησε στην ομοσπονδιακή ανασυγκρότηση του Βελγίου ως πρόεδρος της νεολαίας και αργότερα του κόμματος των Φλαμανδών Χριστιανοδημοκρατών, με βασικό γνώμονα την αλληλεγγύη και την εθνική συνοχή ανάμεσα στις διαφορετικές περιφέρειες και γλωσσικές κοινότητες του Βελγίου.

Την ίδια πίστη στην αρχή της συναίνεσης για να επιτευχθούν μεγάλοι πολιτικοί στόχοι μετέφερε και στην ευρωπαϊκή πολιτική μέσα από τις σημαντικές θέσεις που ανέλαβε: ως ευρωβουλευτής (1994-1999), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών από το 1993 έως την ενοποίησή της με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το 1996, Πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς (2000-2001) και προπάντων, ως ιδρυτικό μέλος (1976) και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 1990.
Για το βιβλίο του κ. Μάρτενς θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο συνδέονται πολλά χρόνια πριν και έχουν μια εξαιρετική σχέση και στενή φιλία.

Ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά απαντάει σε όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα τον επέκριναν ότι έχει απομακρυνθεί από τις Ευρωπαϊκές θέσεις που πρέσβευε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Νέα Δημοκρατία, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούσαν για ψυχρότητα στις σχέσεις του κόμματος του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στόχος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι με τις σημαντικές επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες να ενισχύσει το Ευρωπαικό του προφίλ και να καταστήσει στους ομολόγους του και συνομιλητές του, τις θέσεις τις Νέας Δημοκρατίας για την καταψήφιση του Μνημονίου και τις επιπτώσεις του στους Έλληνες πολίτες.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιμείνει στις θέσεις του και θα τις επαναλάβει στους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι χρειάζεται άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς και στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελληνική Οικονομία, η οποία όπως λένε στην Ρηγίλλης, δικαίωσε την επιχειρηματολογία της ΝΔ, για το ότι η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο λόγω των λαθών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις