Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον πάγο και σήμερα η χώρα- Από -2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Πελοπόννησο

Στον πάγο και σήμερα η χώρα- Από -2 έως ...

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα  στην χώρα που είδε απότομα το παγερό πρόσωπο του χειμώνα.  Οι περισσότερες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά, η Αθήνα είδε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της και η Σάμος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η θάλασσα βγήκε στη στεριά.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μικρή βελτίωση, ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές.

Στη Δυτική Πελοπόννησο, τα  νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά προβλέπεται παγετός και σήμερα, άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 2  έως 10  βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία στα ορεινά του νομού πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς στο οδόστρωμα υπάρχει πάγος.

Στην Πάτρα αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία είναι στους 6 βαθμούς.

Στην κατάψυξη θα είναι σήμερα και η υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά θα είναι 3 με 5  βαθμούς χαμηλότερη, στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι από μείον 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο από μείον 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει και τους 10 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα θα είναι από 3 έως 9 βαθμούς.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από μείον 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαϊας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας Φωκίδας και Ρεθύμνου.


Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα, αρχικά στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες στις θαλασσιές-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χωράς, οι οποίες στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινόμενων.

Θα πνέουν άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, ενώ στα νότια αναμένεται μικρή άνοδος. Παγετός θα υπάρξει στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις