Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόστιμα αλλά και συστάσεις για τα "ριάλιτι" σήμερα από το ΕΣΡ

Πρόστιμα αλλά και συστάσεις για τα "...

Το Συμβούλιο ζητά να προστατεύεται η αξιοπρέπεια των παικτών

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Mega για παραβάσεις (20/6/2010) σχετικές με τον τηλεοπτικό χρόνο διαφημίσεων.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "TV Χαλκιδική" του νομού Χαλκιδικής για συγκεκαλυμένη διαφήμιση επιχείρησης τροφίμων στο κεντρικό δελτίων ειδήσεων (20/6/2010).

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Μαρκόνι" νομού Μαγνησίας για κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Σύμφωνα με έκθεση ειδικού επιστήμονα του ΕΣΡ, το Συμβούλιο, ως ανεξάρτητη αρχή, είναι αναρμόδιο να εκδώσει άδεια για ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης δεδομένων του ΟΠΑΠ. Στην ολομέλεια του ΕΣΡ δεν έχει ακόμα συζητηθεί το θέμα το οποίο παρέπεμψε στο Συμβούλιο με σχετικό αίτημά του ο ΟΠΑΠ, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας "Infosport Production". Πάντως, η έκθεση του ειδικού επιστήμονα του ΕΣΡ αναφέρει ότι "δεν πρόκειται για πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης με οπτικοακουστικό περιεχόμενο, αλλά για ενδοεταιρικό σύστημα δορυφορικής μετάδοσης των κληρώσεων του ΟΠΑΠ".

Επίσης, με οδηγία που εξέδωσε σήμερα το ΕΣΡ αναφορικά με τη μετάδοση "ριάλιτι" και τηλεπαιχνιδιών από τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητάει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας σχετικά με την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη, τον ιδιωτικό, επαγγελματικό και οικογενειακό βίο όσων συμμετέχουν ή αναφέρονται σε αυτά.

Προσθέτει επίσης ότι με βάση το περιεχόμενο των "ριάλιτι" και των τηλεπαιχνιδιών πρέπει να γίνεται η σήμανσή τους και να επιλέγεται ο χρόνος προβολής τους για να εξασφαλίζεται η προστασία των ανήλικων τηλεθεατών. Υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι "ως μορφές προσβολής της ανθρώπινης αξίας και προσωπικότητας θεωρούνται η χρησιμοποίηση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ενός ατόμου, η υποβολή σε ευτελιστικές, ακραίες ή επιβαρυντικές για τη σωματική και ψυχική υγεία δοκιμασίες, όπως και η εξώθηση σε πραγματικές ή σκηνοθετημένες συγκρούσεις, με άμεσο σκοπό την αύξηση της τηλεθέασης, την απόκτηση δημοσιότητας και τον προσπορισμό κέρδους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις