Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεσογειακοί 2013 Διεθνής Επιτροπή προς κυβέρνηση: «Πείτε μας την αλήθεια»

Μεσογειακοί 2013 Διεθνής Επιτροπή προς κ...

Σε μια κλωστή κρέμεται η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα

Σε μια κλωστή κρέμεται η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή βουλευτών της περιοχής και στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών 2013 ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού» και κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να προσανατολιστούν σε εναλλακτικές λύσεις.

Ετσι τώρα η τύχη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 βρίσκεται στα χέρια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) που καλείται να απαντήσει αν θα δεχθεί την εναλλακτική λύση της φιλοξενίας 3.300 αθλητών, και 2.600 προπονητών και παραγόντων σε ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, θερινά θέρετρα αξιωματικών αλλά και σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ή θα αναθέσει σε άλλη χώρα τη διοργάνωση των Αγώνων.

Μετά τις εξελίξεις αυτές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη εντός του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα του προέδρου της ΔΕΜΑ κ. Αμάρ Αντάντι, αλλά και η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και τοπικών (αυτοδιοικητικών) αρχόντων του Βόλου και της Λάρισας. Η ΔΕΜΑ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την τύχη του Μεσογειακού Χωριού, ζήτησε μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής να συναντηθεί με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να έχει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά το θέμα της φιλοξενίας αθλητών, προπονητών και παραγόντων. Εντός της ΔΕΜΑ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως αν θεωρεί την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Αγώνων σε Βόλο και Λάρισα, αναπτύσσονται δύο τάσεις: η «σκληρή» που θέλει να πάρουν τους Αγώνες από την Ελλάδα και η «μετριοπαθής» που αναζητεί σημεία προσέγγισης με την ελληνική πλευρά και δέχεται εναλλακτικές λύσεις για το Μεσογειακό Χωριό υπό τον όρο αυτές να προωθηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πάντως οι σχέσεις της ΔΕΜΑ με την ελληνική πλευρά εξακολουθούν να είναι δύσκολες, πολύ περισσότερο εφόσον η προετοιμασία των Αγώνων έχει καθυστερήσει, ενώ ο κ. Αντάντι έχει βγάλει επανειλημμένα κίτρινες κάρτες στην Ελλάδα. Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η διοργάνωση είναι η μη ενεργοποίηση της κρατικής διοίκησης, ενώ υπάρχει κίνδυνος, αν παραμείνουν στην Ελλάδα οι Μεσογειακοί, να χαθεί η αναπτυξιακή διάστασή τους. Αλλωστε για τον λόγο αυτόν οι τοπικοί φορείς της περιοχής επέμειναν σθεναρά στη σημασία της κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού ώστε να αναθερμανθεί η οικονομική δραστηριότητα σε μια περιοχή που υποφέρει από την ανεργία. Το ίδιο αναμένεται να υποστηρίξουν και στη σύσκεψη των επόμενων ημερών, αλλά σύμφωνα με γνωρίζοντες «οι πιθανότητες να μεταπείσουν τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι ελάχιστες».




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις