Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πολύνεκρο τροχαίο στα Γιάννινα οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Το πολύνεκρο τροχαίο στα Γιάννινα οδήγησ...

Εγκέφαλος της σπείρας ένας 31χρονος

Επτά συλλήψεις και ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα, «κλείδωσαν» το παζλ αστυνομικής επιχείρησης στη Λάρισα για την εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη, χασίς, ναρκωτικά χάπια και αναβολικά.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ένας 31χρονος από τη Λάρισα που είχε συλληφθεί το 2006 για διακίνηση ναρκωτικών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε το 2012, επιχείρησε να διαφύγει στην Αλβανία, μόλις έμαθε για τις συλλήψεις.

Κινούμενος με υπερβολική ταχύτητα μπήκε στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, έξω από τα Γιάννενα, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, ο 23χρονος συνοδηγός και κολλητός του φίλος και ο 64χρονος οδηγός του φορτηγού.

Τραγωδία στην Εθνική Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο στην Ιωαννίνων - Άρτας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

«Η Λάρισα συναγωνίζεται τη Θεσσαλονίκη στη διακίνηση κοκαϊνης», ήταν η πληροφορία που έφτασε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, μαζί με στοιχεία για τη δράση συγκεκριμένων ατόμων, που τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί εντόπισαν στην περιφερειακή οδό της Λάρισας το Ι.Χ. ενός 23χρονου, ο οποίος ερχόταν από Αθήνα και μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Στο σήμα που του έκαναν να σταματήσει, ο νεαρός οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με δύο περιπολικά, προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντά στα 5 κιλά κοκαϊνης και 530€.

Από κει και πέρα η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ. Μαζί με τον 23χρονο, σε άλλο όχημα ήταν ο 31χρονος συνεργός του και «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος όταν έχασε την οπτική επαφή μαζί του, άρχισε να τον καλεί στο κινητό τηλέφωνο. Από τις κλήσεις, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 31χρονο και έδωσαν σήμα σε συναδέρφους του σε όλη τη Θεσσαλία, αλλά και στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο να τον εντοπίσουν.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ένα πολύνεκρο θανατηφόρο δυστύχημα, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας, στη διασταύρωση της Σκλίβανης, ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης.

Το Ι.Χ. του 31χρονου, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ένας 23χρονος φίλος του, κινούμενο με υπερβολική ταχύτητα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω σε μικρό φορτηγάκι. Αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα ο οδηγός και ο συνοδηγός του Ι.Χ., ο οδηγός του φορτηγού, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, νοσηλεύεται ο 24χρονος γιος του, που επίσης επέβαινε στο φορτηγάκι.

Και ενώ αρχικά φαινόταν ως ένα τυπικό τροχαίο δυστύχημα, το πρωί της Δευτέρας αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του οδηγού του Ι.Χ. στην εγκληματική οργάνωση και η προσπάθειά του να διαφύγει.

Στη Λάρισα η ασφάλεια συνέλαβε συνολικά εφτά άτομα και συγκεκριμένα έξι άντρες ηλικίας 22 ως 38 χρόνων και έναν 24χρονο Βούλγαρο, μόνιμο κάτοικο της πόλης. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη πέντε μελών της οργάνωσης, τριών Λαρισαίων και δύο Αλβανών, ηλικίας από 31 ως 37 χρόνων.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και σε ένα γκαράζ που νοίκιαζαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαϊνη, χασίς, ναρκωτικά χάπια, αναβολικά, χρηματικά ποσά συνολικά 44.877€ και 430 δολάρια Αμερικής, αλλά και ένα υπερσύγχρονο…drone, που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά ναρκωτικών.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις