Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Οι Three Cents φτιάχνουν «σπιτικά» αναψυκτικά στο Αίγιο βραβεύονται εκτός συνόρων κι εξάγουν σε 11 χώρες!

Οι Three Cents φτιάχνουν «σπιτικά» αναψυ...

Έχουν "κερδίσει" τις κάβες και τα μπαρ 11 χωρών!

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια από τις περιπτώσεις που η ελληνική δημιουργικότητα με τα Αχαϊκά χαρακτηριστικά, εκπλήσσει ευχάριστα, πόσο μάλλον όταν διαπιστώνεις ότι και το περιεχόμενο του  vintage διάφανου παλ γυαλιού με την old fashioned ετικέτα , τα καλλιγραφικά γράμματα και τα υπέροχα μοτίβα, είναι εξίσου εντυπωσιακό γευστικά, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και τεχνητά χρώματα αλλά με βάση το φυσικό μεταλλικο νερό.

Τα αναψυκτικά Three Cents που κυκλοφορούν σε ενημερωμένες κάβες και στα καλύτερα μπαρ όχι μόνο της Πάτρας αλλά και της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο που κυκλοφορούν στην αγορά εξάγουν ήδη σε 11 χώρες, έχουν μπει στα World Best 50 Bars σε τρεις διαφορετικές χώρες, έχουν κερδίσει βράβευση σταGreat Taste Awards (το Όσκαρ των τροφίμων/ποτών) κι έχουν αποσπάσει εξαιρετικές βαθμολογήσεις από το Difford’s Guide (το πλέον αναγνωρισµένο website ποτού παγκοσµίως, µε τη µεγαλύτερη database σε κοκτέιλ).

Πίσω από αυτή την έξυπνη ιδέα της πρώτης ελληνικής συλλογής premium αναψυκτικών, βρίσκονται τέσσερις φίλοι: ο Δημήτρης Νταφόπουλος, ο Γιώργος Μπάγκος και ο Γιώργος Τσιρίκος, όλοι τους με πολύ επιτυχημένη πορεία στο χώρο των μπαρ, και ο Βασίλης Καλαντζής, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο του εμπορίου.

Τι είναι όμως τα  «premium αναψυκτικά» που παράγει η εταιρεία στο εργοστάσιο Κρίνος στο Αίγιο; Πρόκειται για αναψυκτικά τα οποία δεν περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Επιπλέον, στην περίπτωση των  των Three Cents , ανθρακώνεται  και σε πολύ μεγάλη πίεση και έτσι το γυάλινο μπουκάλι και το crown πώμα βοηθούν να διατηρείται  το ανθρακικό ανέπαφο. Παράλληλα χρησιμοποιείται φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης Αιγίου.

Τα πάντα παράγονται στην Ελλάδα. Από τις πρώτες ύλες μέχρι τη φιάλη και το πώμα. Μοναδική εξαίρεση είναι το τζίντζερ και η κινίνη του τόνικ, που προέρχονται από την Ινδία και την Ελβετία αντίστοιχα. Κάποια από το συστατικά, όπως το ροζ γκρέιπφρουτ, τα παράγονται  στο εργοστάσιο του Αιγίου και κάποια τα προμηθεύονται από Έλληνες παραγωγούς. Τα Three Cents διαφέρουν γιατί είναι φτιαγμένα με τη λογική του να παράγουν το τέλειο long drink! Το τέλειο Gin Tonic, την τέλεια Paloma και το τέλειο Moscow mule! Όλες οι πρώτες ύλες (από το φυσικό μεταλλικό νερό μέχρι τα εσπεριδοειδή) είναι ελληνικές. Τα Three Cents παρασκευάζονται και εμφιαλώνονται στο Αίγιο.

Η έμπνευση των Three Cents προέρχεται από ένα βιβλίο που ονομάζεται "Fix The Pumps" και το οποίο μιλάει για την ιστορική εξέλιξη των αναψυκτικών στην Αμερική από την γέννησή τους, γύρω στο 1870, μέχρι και την περίοδο της μεγάλης κρίσης και της ποτοαπαγόρευσης. Την εποχή εκείνη λοιπόν υπήρχαν τα λεγόμενα «soda bars», τα οποία σέρβιραν αρωματισμένες σόδες χωρίς αλκοόλ (με αρωματισμένα σιρόπια που πρόσθεταν στο ανθρακούχο νερό). Το σκέτο ανθρακούχο νερό κόστιζε δυο cents, γι’ αυτό και λεγόταν «two cents plain» . Με την προσθήκη γεύσης, το συνολικό κόστος ανερχόταν σε Three Cents.

Η επανάσταση του κοκτέιλ στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μορφωμένους και εκλεπτυσμένους καταναλωτές που ψάχνουν το καλύτερο. Οι barmen έχουν πλέον εκπαιδεύσει τους πελάτες τους να μη συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο, είτε αυτό το ζητάνε στα μπαρ από τους ίδιους τους επαγγελματίες είτε στο σπίτι τους. Είτε θέλουν να απολαύσουν ένα απλό αναψυκτικό είτε ένα τέλειο long drink.Ταυτόχρονα τα Three Cents αποτελούν ένα εργαλείο στα χέρια ενός έμπειρου barman, καθώς έχουν πολλά τεχνικά και γευστικά προτερήματα.

 

*Με στοιχεία από greekfood.tv

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις