Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινδυνεύει με θάνατο ο Ελληνοαυστραλός Μάικλ Σακατίδης

Κινδυνεύει με θάνατο ο Ελληνοαυστραλός Μ...

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπαλί να μεταφέρει ναρκωτικών

Ακόμη και σε θάνατο κινδυνεύει να καταδικαστεί από τις αρχές της Ινδονησίας ο Ελληνοαυστραλός Μάικλ Σακατίδης που συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μπαλί, με την κατηγορία της μεταφοράς σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών.  Προπονητής του kick boxing, ο Σακατίδης έφτασε αεροπορικώς στο Μπαλί από την Μπανγκόκ, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια, και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου διαβατηρίων βρέθηκαν στις αποσκευές του, περίπου δύο κιλά της παράνομης ουσίας μεταμφεταμίνη, καθώς και ποσότητα του ναρκωτικού ice.


«Περνώντας από το ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ μία νάιλον σακούλα μέσα στη βαλίτσα του Σακατίδη κίνησε τις υποψίες των υπευθύνων ελέγχου» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στα μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στο περιστατικό. Οπως πρόσθεσε, ακολούθησε ο καθιερωμένος έλεγχος και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Κατά τη σύλληψή του ο 43χρονος ομογενής, που κατάγεται από το Σίδνεϊ, ισχυρίστηκε πως είναι αθώος και πως οι παράνομες ουσίες -η αξία τους ανέρχεται στα 277.000 ευρώ- είχαν τοποθετηθεί στη βαλίτσα που του είχε δανείσει Ινδός φίλος του, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει οτιδήποτε.

Ελάχιστες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο Σακατίδης δέχτηκε την επίσκεψη εκπροσώπων των διπλωματικών υπηρεσιών της Αυστραλίας που βρίσκονται στην Ινδονησία, οι οποίοι θέλησαν να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος της κράτησής του.

Σύμφωνα πάντως με το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών, η ινδονησιακή αστυνομία, αν και δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη στον ομογενή -τουλάχιστον μέχρι χθες-, έχει δικαίωμα να τον κρατήσει για διάστημα είκοσι ημερών, μέχρι να αποφασιστεί τι θα πράξουν οι αρχές.

Στην περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες και κριθεί ένοχος, ο Σακατίδης απειλείται ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα διεξάγεται στην Ινδονησία η δίκη ακόμη τριών Αυστραλών που συνελήφθησαν το 2005 με την κατηγορία πως αποπειράθηκαν να εισαγάγουν στη χώρα εννιά κιλά ηρωίνη και τώρα κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις