Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βελτιώνεται η πρώτη επαρχιακή οδός Πρέβεζας

Βελτιώνεται η πρώτη επαρχιακή οδός Πρέβεζας

Nέος ασφαλτοτάπητας 4 χιλιομέτρων, νέες διαγραμμίσεις και σημάνσεις

Σε σημαντική βελτίωση της 1ης Επαρχιακής οδού από Πρέβεζα προς Άγιο Θωμά, προχωρά η Νομαρχία τις τελευταίες ημέρες. Όπως είναι γνωστό στο συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, είχε προγραμματισθεί και αναβαθμισθεί πλήρως, με διαπλατύνσεις, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, κόμβους αλλά και επαρκή φωτισμό.

Το έργο μάλιστα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Επειδή, όμως, υπήρξαν ενστάσεις επί της συγκεκριμένης μελέτης από παρόδιους ιδιοκτήτες, με απόφαση του Νομάρχη έγινε αναστολή του έργου και ξεκινά η εκπόνηση νέας μελέτης με χαρακτηριστικά που θα έχουν τη συναίνεση των πολιτών της περιοχής.

Επειδή, όμως, η ολοκλήρωση της νέας μελέτης θα έχει μια σημαντική καθυστέρηση και εξαιτίας του ότι ο δρόμος αυτός έχει υποστεί, λόγω των διαδοχικών έργων αποχέτευσης, σημαντικές φθοράς, εκτιμήθηκε ότι απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις. Γι’ αυτό το λόγο, με πόρους της Νομαρχίας ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισης του συγκεκριμένου δρόμου, οι οποίες αφορούν νέο ασφαλτοτάπητα 4 περίπου χιλιομέτρων, νέες διαγραμμίσεις και σημάνσεις. Ο Νομάρχης Πρέβεζας, υιοθετώντας αίτημα του Συλλόγου Γονέων έδωσε εντολή να αναβαθμιστεί και το οδικό τμήμα που οδηγεί προς το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, με στόχο την εξυπηρέτηση των μαθητών.

Ο κος Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντινομάρχη και τους επιβλέποντες του έργου, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη, για μια ακόμη φορά την περιοχή, συζήτησαν με τους κατοίκους, άκουσαν τα αιτήματά τους και τους ενημέρωσαν αναλυτικά για τους λόγους που οδήγησαν στη αναστολή του αρχικού σχεδιασμού του έργου.

Ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στο οδικό τμήμα καθώς και τη βεβαιότητα ότι το έργο της συνολικής αναβάθμισης του οδικού δικτύου θα υλοποιηθεί στα επόμενα χρόνια. «Εμείς σε κάθε περίπτωση καταβάλαμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω ότι αυτοί που θα μας διαδεχθούν θα συνεχίσουν το έργο μας» τόνισε ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις