Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Aλ-Κάϊντα έχει στόχο την Ευρώπη

Η Aλ-Κάϊντα  έχει στόχο την Ευρώπη

Εντείνονται οι ενέργειες ασφαλείας

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν μία σημαντική συνωμοσία της αλ-Κάιντα να πραγματοποιήσει επιδρομές σε πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Πιστεύεται ότι ομάδες τρομοκρατών σχεδιάζουν να καταλάβουν δυτικούς ομήρους και να τους δολοφονήσουν, με τρόπο παρόμοιο των επιθέσεων σε δύο ξενοδοχεία στη Βομβάη. Η συνομωσία πιστεύεται ότι είναι στα πρώτα της στάδια.

Δεν αναμένονται επικείμενες συλλήψεις στη Βρετανία, ωστόσο το εθνικό επίπεδο απειλής παραμένει σε σοβαρά επίπεδα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού παρακολουθούν ένα από τα πιο σοβαρά σχέδια επιθέσεων της αλ-Κάιντα των τελευταίων ετών.

Εμπνευσμένο από τον ανεξέλεγκτο πυρήνα της ηγεσίας της αλ-Κάιντα στις φυλετικές περιοχές του Πακιστάν, το σχέδιο θεωρείται ότι περιλαμβάνει μικρές και καλά εξοπλισμένες ομάδες κομάντο μαχητών τζιχάντ.

Οι δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας ήλπιζαν να κρατήσουν τα στοιχεία τους μυστικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να συγκεντρωθούν ποινικά στοιχεία, ωστόσο οι αρχικές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει στον αμερικανικό Τύπο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εθνική απειλή παραμένει σοβαρή από τον Ιανουάριο, με μία τρομοκρατική επίθεση να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή. Η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις