Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξανανoίγει η κουβέντα για ανασχηματισμό μετά τη συνάντηση με Παπαδήμο

Ξανανoίγει η κουβέντα για ανασχηματισμό ...

"Κυβέρνηση υπάρχει" απαντά ο Πεταλωτής

Συζητήσεις επί συζητήσεων και αναζωπύρωση των σεναρίων που προβλέπουν άμεσο ανασχηματισμό προκάλεσε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από το γραφείο του πρωθυπουργού έπειτα από συνάντηση μιας ώρας, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι «ο κ. Παπαδήμος είχε μια σημαντικότατη θέση στην ΕΚΤ, οι εμπειρίες και οι γνώσεις του είναι γνωστές, είναι μια συνάντηση όπου θα υπάρχει ενημέρωση και των δύο πλευρών».

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τον Λουκά Παπαδήμο,ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «η κυβέρνηση υπάρχει και λειτουργεί», προσθέτοντας ότι «συζητήσεις και γνώμες είναι πάντα χρήσιμες».

Συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία της Ιπποκράτους το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης θα εισηγηθεί το πολιτικό πλαίσιο για τη συνεδρίαση του Σώματος στις εργασίες που πραγματοποιούνται από την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Σεπτέμβρη έως και την Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

Επιπλέον, το πολιτικό πλαίσιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», θα εισηγηθούν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο κ. Ξυνίδης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος θα ενημερώσει για την πρόοδο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας των δύο επιτροπών για την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη.

Ακόμη, για την πορεία του κυβερνητικού έργου θα ενημερώσουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, αντίστοιχα.

Θ. Πάγκαλος: "Συντονιστής είναι ο πρωθυπουργός"

«Συντονιστής είναι ο Πρωθυπουργός. Εγώ δεν έχω τέτοιο θεσμικό ρόλο, ούτε πολιτικό. Δεν έχω "καταχεριάσει" κανέναν και παρά τις προσπάθειες που γίνονται από ρεπόρτερ για την είδηση, δεν έχω κανένα επεισόδιο με κανέναν υπουργό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, μετά την κυριακάτικη συνεντευξή του στην εφημερίδα Real.

«Είναι θέμα του πρωθυπουργού να κρίνει αν έχει ανάγκη ή όχι έναν υπουργό Προεδρίας, που θα έχει τον συντονισμό ορισμένων οργάνων, όπως η Κυβερνητική Επιτροπή. Είναι δικό του θέμα, πώς θα οργανώσει την δουλειά του. Δεν θα το θεωρήσω υποβάθμιση ό,τι αποφασίσει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός κρίνει ποιοι συγκροτούν την κυβέρνηση. Δεν βαθμολογεί. Δεν είμαστε καλλιστεία, δεν είμαστε σχολείο».

«Δεν ανέχεται το κεφάλι μου καπέλο. Δέχομαι την συνεργασία, ότι κάποιος ξέρει καλύτερα από μένα κι ο πρωθυπουργός είναι πάνω από όλους μας. Το καπέλο δεν ξέρω από πού προέρχεται. Το υπουργείο Προεδρίας δεν είναι καπέλο για μένα», δήλωσε ερωτηθείς για την επίμαχη δήλωσή του στην κυριακατικη εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Θέλω να μείνω για κάποιο χρονικό διάστημα στην Βουλή, κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Είμαι διαθέσιμος στο κόμμα μου. Ό,τι δουλειά μού δίνει ο πρωθυπουργός θα την κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Για λόγους που αφορούν μια τόσο μακρά πορεία, με τόσες περιπέτειες, δεν έχω μωροφιλοδοξία. Φιλοδοξία έχω να πετύχω αυτά που ανατίθενται. Τα αξιώματα δεν με ενδιαφέρουν. Όσα μου ανατίθενται είναι αρκετά. Το κυρίως έργο το κάνει ο υπουργός. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να συντονιστούν ορισμένα υπουργεία. Υπάρχουν υπάλληλοι στα υπουργεία που μπορούν να κάνουν ζημιά. Χρειάζεται ριζική παρέμβαση».

Στη συνέχεια κι αφού επανέλαβε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη.

Όσον αφορά το ζήτημα του ανασχηματισμού,ο Θ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως ουδέποτε είπε ότι χρειάζεται ριζικός ανασχηματισμός.

Γ. Πεταλωτής: "Δεν κάνουμε εκπτώσεις"

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας, που σκοπό έχει όχι μόνο να βγούμε από την κρίση, αλλά να προχωρήσουμε και όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές σε κράτος, κοινωνία και οικονομία, που θα θέσουν τις βάσεις για την πραγματική αναμόρφωση της χώρας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επεσήμανε δε ότι μακροπρόθεσμοι στόχοι της κυβέρνησης, στους οποίους «δεν χωράνε εκπτώσεις», είναι η εξάλειψη χρόνιων παθογενειών, παρωχημένων πελατειακών λογικών και τακτικών, η διαρκής αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και η επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής.

Για την παραίτηση Σιούτη

Στην «αναλυτικότατη» ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού παρέπεμψε ο εκπρόσωπος ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους η κα Γλ. Σιούτη υπέβαλε την παραίτησή της από το νομικό γραφείου του Γ. Παπανδρέου.

Σχετικά με το ποιος έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή των «συμβούλων», ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι κάθε στέλεχος, σε οποιοδήποτε τμήμα που έχει σχέση με το πρωθυπουργικό γραφείο, έχει και μια συγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης και υπογράμμισε ότι «εννοείται ότι τις προσλήψεις αυτές δεν τις κάνει ο πρωθυπουργός».

Για τις δηλώσεις Πάγκαλου

Όσον αφορά στις αναφορές που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα για την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα της εξεταστικής και πρόσθεσε ότι με σημερινές του δηλώσεις (στο Mega) ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε τι εννοούσε.

Για την αναφορά του αντιπροέδρου ότι δεν θα δεχτεί "καπέλο", ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για εικασίες εκ μέρους του Τύπου «με δεδομένα που δεν υπάρχουν» και επισήμανε ότι ο ίδιος δεν το αντιλήφθηκε ως «προειδοποίηση» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δρα συλλογικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις