Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ:Το ΔΝΤ εξετάζει όλες τις πιθανότητες για την βοήθεια του Πακιστάν

ΗΠΑ:Το ΔΝΤ εξετάζει όλες τις πιθανότητες...

Εξετάζει την πιθανότητα αναπροσαρμογής των δανείων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο από την Δευτέρα έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Πακιστάν, με σκοπό την εύρεση τρόπου βοήθειας προς την ασιατική χώρα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, "εξετάζει όλες τις πιθανότητες", συμπεριλαμβανομένης αυτής ενός έκτακτου δανείου.

"Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το Πακιστάν να αντιμετωπίσει αυτήν την τραγωδία" δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

"Υποστηρίζουμε ήδη την πακιστανική οικονομία" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο δάνειο που υπογράφηκε από το Ταμείο τον Νοέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, υπάρχει επίσης η δυνατότητα παροχής μιας χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης για τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες τέτοιων γεγονότων.

Το ΔΝΤ θα εξετάσει, ακόμη, σε πιο βαθμό θα μπορούσε να 'χαλαρώσει' τους όρους του εξυπηρετούμενου δανείου.

Ερωτηθείς για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι βρίσκονται σε τεχνικό στάδιο, με σκοπό να αξιολογήσουν τις ανάγκες της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις