Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συλλήψεις στη συναυλία των U2 στη Μόσχα

Συλλήψεις στη συναυλία των U2 στη Μόσχα

Οι U2 είναι θερμοί υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά παρ’ όλα αυτά, η πρώτη τους στάση στη Ρωσία, την Τετάρτη 25 Αυγούστου, αμαυρώθηκε με περιστατικά συλλήψεως ακτιβιστών της Αμνηστίας από την αστυνομία, όπως δημοσιεύει το BBC.

Εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας ανέφερε ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν άδεια να μοιράζουν φυλλάδια έξω από τη συναυλία στη Μόσχα, ενώ από τη μεριά του ο επί κεφαλής του γραφείου της ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Μόσχα, Sergei Nikitin, διαβεβαίωσε ότι οι ακτιβιστές είχαν την σύμφωνη γνώμη των μάναντζερ του συγκροτήματος και την άδεια που χρειαζόταν για να παρευρεθούν στο σημείο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γαλλίας Agence France-Press αναφέρει ότι η αστυνομία απομάκρυνε τους εθελοντές από την είσοδο του Σταδίου Luzhniki της Μόσχας πριν ξεκινήσει η συναυλία.

Κιόσκια είχαν στηθεί στο σημείο από την Greenpeace της Ρωσίας, όπως δηλώνει ο διευθυντής της οργάνωσης, Ivan Blokov. «Δεν μας επέτρεψαν να συλλέγουμε υπογραφές και να μιλάμε με τον κόσμο», σημείωσε. «Η δράση μας, όμως ήταν συμφωνημένη με τους μάναντζερ των U2, οπότε η κίνηση της αστυνομίας μας ξάφνιασε».

Ο Nikitin πρόσθεσε ότι η Αμνηστία ήταν παρούσα και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές συναυλίες του συγκροτήματος. «Δεν ξέρω αν ο Μπόνο ξέρει τι συνέβη», είπε. «Ήταν ένα τυπικό δημόσιο γεγονός, που συνόδευε κάθε συναυλία των U2».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Μπόνο κάλεσε στη σκηνή τον Ρώσο ροκ σταρ και ακτιβιστή Yuri Shevchuk για μια ιδιαίτερη εκτέλεση του τραγουδιού «Knockin' on Heaven's Door» και τον αποκάλεσε «σημαντικό άντρα». Ο Shevchuk είχε εμφανιστεί την Κυριακή σε μια συναυλία στο κέντρο της Μόσχας, αντιδρώντας για τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου μέσα στο δάσος.

Οι U2 είχαν δεχτεί πρόστιμο από τις ισπανικές αρχές πέρυσι, για την ένταση της μουσικής τους στη συναυλία τους στη Βαρκελώνη. Το γκρουπ, που εμφανιζόταν στο Στάδιο Nou Camp τον περσινό Ιούνιο και Ιούλιο, έμαθε ότι πρέπει να πληρώσει 14.723 λίρες για υπερβολικά δυνατή μουσική. Το πρόστιμο τους επεβλήθηκε επίσης, για την ώρα της συναυλίας που διήρκησε και μετά τα μεσάνυχτα.

Οι συναυλίες αυτές είναι μέρος της περιοδείας των U2 «360ο», η οποία τους ανέδειξε στους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις του κόσμου της περασμένης χρονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις