Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανακαλύφθηκε βάτραχος μεγέθους μπιζελιού στο Βόρνεο

Ανακαλύφθηκε βάτραχος μεγέθους μπιζελιού...

Το μικρότερο βατράχι στον κόσμο

Ανακαλύφθηκε ένα από τα μικρότερα βατράχια στον κόσμο στη ζούγκλα στο Βόρνεο. Ο βάτραχος, το μέγεθος του οποίου είναι όσο ενός μπιζελιού, βρέθηκε να ζει μέσα και γύρω από τα σαρκοφάγα φυτά στο νησί του Βόρνεο, σύμφωνα με τον επιστήμονα Ιντρανιλ Ντας από το Πανεπιστήμιο Sarawak της Μαλαισίας.

Ο ίδιος και ένας συνεργάτης επιστήμονας από τη Γερμανία, έκαναν την συνηθισμένη μελέτη τους για τους βατράχους, όταν εντόπισαν το μικροσκοπικό είδος στην άκρη ενός δρόμου που οδηγεί στην κορυφή ενός βουνού στο Εθνικό Πάρκο Kubah.

Ανακαλύφθηκε μόνον επειδή ο ίδιος και ο συνάδελφός άκουσαν τους ήχου του νέου αυτού είδους το σούρουπο. Τα ενήλικα αρσενικά αμφιβίων που ονομάζονται Microhyla Nepenthicola, ποικίλουν σε μέγεθος μεταξύ 1,1 με  1,3 εκατοστών.

Ο Δρ Ντας πρόκειται να οδηγήσει μια ομάδα σε ζούγκλες της Ινδονησίας και της Μαλαισίας τον επόμενο μήνα για να αναζητήσουν εξαφανισμένα είδη βατράχων που εμφανίστηκαν τελευταία το 1922, ως μέρος ενός παγκοσμίου πρότζεκτ να ξαναβρούν 100 είδη «χαμένων» αμφιβίων.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν από τον Ντας στο περιοδικό Zootaxa την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις