Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση Γκόντα-Μωραΐτη για το ρυθμιστικό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Συνάντηση Γκόντα-Μωραΐτη για το ρυθμιστι...

Συζητούν για την επέκταση του σχέδιου της πόλης

Το Ρυθμιστικό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήταν τα θέματα συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Νικ. Γκόντα, του Υφυπουργού Υποδομών κ. Αθ. Μωραΐτη, της Γ.Γ. κυρίας Καλτσά και υπηρεσιακών παραγόντων στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γκόντας κατέστησε σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης του Ρυθμιστικού του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και της επέκτασης του σχεδίου της πόλης στις περιοχές Μάτσικα, Μαρμάρων, Κάτω Μαρμάρων, Σταυρακίου, Άμμος Μαρμάρων, Ολυμπιάδας και Κάτω Νεοχωρόπουλου.

Επίσης, εκτεταμένη αναφορά έγινε στο γενικότερο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής ενόψει εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός του Μητροπολιτικού πάρκου στις εκτάσεις του στρατοπέδου Βελισσαρίου και Πάρκου Πυρσινέλλα αλλά και στην ολοκλήρωση της Λεωφόρου Γεννηματά, η οποία θα συνδέει την πόλη με κόμβο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ στην περιοχή Κουτσελιού.

Ο κ. Γκόντας εξήγησε ότι η πόλη των Ιωαννίνων εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και μετά την ένταξη σ’ αυτόν των τεσσάρων όμορων Δήμων και της Νήσου, απαιτούνται σχεδιασμοί με ευρύτερους ορίζοντες.Τόσο ο Υφυπουργός κ. Μωραΐτης όσο και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Καλτσά, διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο Ιωαννίνων και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις που δόθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείου και δήμου, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε με ταχείς ρυθμούς να ολοκληρωθούν το Ρυθμιστικό του Λεκανοπεδίου και το Γ.Π.Σ. της πόλη μας.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόντας εξέφρασε την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισε γόνιμη και ουσιαστική.Στη συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασ. Κοσμάς και ο Προϊστάμενος Πολεοδομίας κ. Κ. Πανταζής και εκπρόσωπος των κατοίκων του Μάτσικα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις