Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Αδύνατη η λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου"

"Αδύνατη η λειτουργία του Νοσοκομεί...

Ερώτηση Μπεκίρη στην Υπουργό Υγείας

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείο Αιγίου ζητά ο  Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης  Μπεκίρης, με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο Αχαιός πολιτικός μεταξύ άλλων τονίζει ότι τα πολλά προβλήματα καθιστούν αδύνατη την λειτουργία του  Νοσοκομείο Αιγίου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στη χειρότερη κατάσταση όλης της ιστορίας του βρίσκεται σήμερα  το  Νοσοκομείο Αιγίου. Ένα Νοσοκομείο που μέχρι πριν λίγους μήνες η Αιγιαλεία ήταν περήφανη για τον τρόπο που λειτουργούσε το Νοσοκομείο της.

Παρά την οικονομική στενότητα που ταλάνιζε την προηγούμενη διοίκηση, αφού οι παροχές του υπουργείου Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήταν πάντα περιορισμένες, η παροχή υπηρεσιών στην κοινωνία της Αιγιαλείας ήταν ικανοποιητική, σε βαθμό που τα υπάρχοντα προβλήματα σπανιότατα γίνονταν αντιληπτά στους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενη διοίκησης, άνοιξαν νέες κλινικές, ήλθαν κι' άλλοι γιατροί στο Νοσοκομείο, συντμήθηκε δραστικά η αναμονή των εξετάσεων, κατορθώθηκε η δημιουργία νέου Οργανισμού, αξιοποιήθηκε στο έπακρο η ικανότητα και η βούληση για προσφορά της πολύ μεγαλύτερης μερίδας του προσωπικού, επιβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό η ομαλή εκτέλεση των εντολών των προϊσταμένων, έγινε πραγματικότητα η λειτουργία δύο νέων περιφερειακών ιατρείων (Τεμένη και Ελίκη) και γενικότερα εμπεδώθηκε στην κοινωνία το αίσθημα της ανακούφισης από την ύπαρξη και τη λειτουργία του  Νοσοκομείου του Αιγίου.

Σήμερα όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Από τον Δεκέμβριο του 2009 έχει λήξει, δίχως ποτέ να ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρία security, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική φύλαξη στους χώρους του Νοσοκομείου. Καταγγέλθηκαν μάλιστα  και κλοπές μικροαντικειμένων από ασθενείς και συγγενείς ασθενών.

Επί μια εβδομάδα τον Φεβρουάριο το Νοσοκομείο ήταν χωρίς οξυγόνο, επειδή κάποιοι τεχνικοί δεν έκαναν τη δουλειά τους, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του προϊσταμένου τους. Η παιδίατρος του Νοσοκομείου που έκανε κάποιες εφημερίες κάθε μήνα για εξυπηρέτηση περιστατικών εκτός κανονικού ωραρίου, σταμάτησε να τις κάνει. Ο λόγος; Τις εφημερίες της τώρα τις κάνει στο Νοσοκομείο Ρίου!

Η αναμονή των ασθενών που είχε μειωθεί μέχρι και τις τρεις μέρες, από την προηγούμενη διοίκηση, ξαναγύρισε στα επίπεδα των 25 και πάνω ημερών.

Οι τραυματιοφορείς των χειρουργείων που παίρνουν ένα έκτακτο επίδομα για την εκτός ωραρίου εργασία τους, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Μάιο και προσφέρουν υπηρεσίες στους ασθενείς από το φιλότιμο τους και μόνο!

Ο αξονικός τομογράφος που με χίλιες δυσκολίες είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη διοίκηση και επρόκειτο να έλθει για τοποθέτηση στο Αίγιο τον Νοέμβριο του 2009, βρίσκεται ακόμα στην Αθήνα, χωρίς κανείς από το Νοσοκομείο Αιγίου ή από το υπουργείο Υγείας να ενδιαφέρεται για την τύχη του.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ  η αρμόδια Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου γιατί, αν δεν υπάρξει σύντομα μια άλλη πολιτική, που να στηρίζει την ομαλή λειτουργία των εθνικού Συστήματος Υγείας, τότε είναι παραπάνω από βέβαιο ότι πολλά τμήματα του Νοσοκομείου Αιγίου θα σταματήσουν τη λειτουργία τους και ο πληθυσμός της Αιγιαλείας θα τρέχει, όπως παλιότερα, στο Ρίο και στην Πάτρα».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις