Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θέλουν να κλείσουν τα πετυχημένα ΚΕΠ

Θέλουν να κλείσουν τα πετυχημένα ΚΕΠ

Μετά την απόλυση των περισσότερων συμβασιούχων

Με «λουκέτο» απειλούνται τα μισά σχεδόν από τα 1.081 ΚΕΠ της χώρας λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής, την ώρα που «φορτώνονται» με νέες επιπρόσθετες αρμοδιότητες. Μετά την απόλυση των περισσότερων συμβασιούχων, οι 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι που απέμειναν αδυνατούν λόγω φόρτου εργασίας και των πολύπλοκων διαδικασιών να ανταποκριθούν στα ήδη βεβαρημένα καθήκοντά τους.

Παράλληλα, με εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια δόθηκε εντολή για περιστολή των λειτουργικών δαπανών τους και ιδιαίτερα των ενοικίων που καταβάλλουν για μίσθωση κτιρίων για τις ανάγκες στέγασής τους.

Σημείο - κλειδί που δείχνει ότι τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν με απαξίωση τον θεσμό που εξυπηρετεί ετησίως εκατομμύρια Ελληνες πολίτες και νόμιμους μετανάστες και εκτελούν πάνω από 1.000 πιστοποιημένες διαδικασίες, είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας του τακτικού προσωπικού.

Οι «πράσινοι» υπουργοί κατ’ επανάληψη έχουν αρνηθεί να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εργαζόμενους.

Οι τελευταίοι, αφού είδαν ότι τα αιτήματά τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση, προχώρησαν χθες στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και επιφυλάσσονται για τη συνέχεια.

Στη «σκληρή» ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία τους γίνεται λόγος για «προβλήματα» που οδηγούν τα ΚΕΠ σε επικίνδυνα μονοπάτια. Επίσης, επισημαίνεται πως η έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού, αλλά και η συνεχής αύξηση του όγκου εργασίας δυσχεραίνει τους υπαλλήλους του κλάδου να φέρουν εις πέρας τον ρόλο τους.

Στην ανακοίνωση προειδοποιείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δη ο αρμόδιος υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν πλέον να παίρνουν άλλοι τα εύσημα πάνω στις πλάτες τους».

Πάντως, στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια και κλείσουν ΚΕΠ, θα γιγαντωθεί η γραφειοκρατία και θα χαθούν χιλιάδες εργατοώρες λόγω των μετακινήσεων του συναλλασσόμενου κοινού.

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα με την κατάργηση 258 Εφοριών σε όλη τη χώρα οι αρμοδιότητες που είχαν, εκχωρήθηκαν στα τοπικά ΚΕΠ κυρίως για την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών φορολογικής ενημερότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις