Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

350 οι νεκροί στη Συρία σύμφωνα με μέλος της Αντιπολίτευσης

350 οι νεκροί στη Συρία σύμφωνα με μέλος...

Η "τρομακτικότερη σφαγή" από την έναρξη της επανάστασης κατά του καθεστώτος Ασαντ, το Μάρτιο του 2011

Πάνω από 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι συριακές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη Χομς, υποστήριξε μέλος της Αντιπολίτευσης, μερικές ώρες προτού το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συζητήσει το σχέδιο Απόφασης που υποστηρίζει το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία. Η Γαλλική διπλωματία ανέφερε ότι προβλέπει την διεξαγωγή ψηφοφορίας για το θέμα το αργότερο την Δευτέρα.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα αντιπολιτευτικά κινήματα στη Συρία, ανακοίνωσε πως οι νεκροί στην πόλη Χομς στη διάρκεια της νύχτας έφτασαν τους 360, κάνοντας λόγο για την "τρομακτικότερη σφαγή" από την έναρξη της επανάστασης κατά του καθεστώτος Ασαντ, το Μάρτιο του 2011.


Στο μεταξύ, το ΕΣΣ "ζητεί από τη Ρωσία να αλλάξει τη στάση της απέναντι στις σφαγές του συριακού καθεστώτος". Επίσης ζητεί από τη Μόσχα να καταδικάσει το καθεστώς Ασαντ να το καταστήσει υπεύθυνο για τις σφαγές και να επιτρέψει στους Σύρους να εκλέξουν δημοκρατικά ένα καθεστώς που θα τους δώσει ελευθερία και αξιοπρέπεια. 

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Δαμασκού διέψευσε ότι ο συριακός στρατός βομβάρδισε συνοικίες της Χομς στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, το οποίο μετέδωσε πως οι άμαχοι σκοτώθηκαν από ενόπλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις