Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναύπακτος: Επί ποδός πολέμου οι κάτοικοι στα Πιτσινέικα για το ΧΥΤΑ

 Ναύπακτος: Επί ποδός πολέμου οι κάτοικο...

Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αδρανή υλικά στην περιοχή τους

Έντονη ήταν η αντίδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πιτσινέϊκων του δήμου Ναυπακτίας στην προοπτική δημιουργίας ΧΥΤ Αδρανών στη δυτική περιοχή.Το θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤ Αδρανών και η αντίδραση των κατοίκων της δυτικής περιοχής, επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας.

Επειδή όμως δεν υπήρχε απαρτία ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας πρότεινε την αναβολή της συζήτησης. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Καρακώστας εξέφρασε την άποψη ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει, έστω και άτυπα, προκειμένου να εκφραστούν οι κάτοικοι, οι οποίοι, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, έκαναν τον κόπο να παραβρεθούν.

Η άρνηση του προέδρου πυροδότησε την κατάσταση και οι κάτοικοι έδειξαν έντονα τις προθέσεις τους να μην δεχτούν άλλα σκουπίδια στην περιοχή τους δεδομένου ότι και ο ΧΥΤ Απορριμμάτων έχει δημιουργηθεί στην ίδια περίπου περιοχή.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα σκουπίδια στην περιοχή μας. Από τη στιγμή που επιλέγετε τη δική μας περιοχή και για το ΧΥΤ Αδρανών, αισθανόμαστε ότι μας υποτιμάτε και νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», είπαν οι κάτοικοι σε ιδιαίτερα έντονο ύφος διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, διότι την ανάπτυξη της περιοχής τους δεν την φαντάζονταν έτσι.

Ο κ. Σαλαμούρας πρότεινε να επαναληφθεί η συνεδρίαση σε 10 περίπου ημέρες, ώστε να είναι παρών και ο μελετητής για να εξηγήσει το σκεπτικό του σχετικά με την επιλογή αυτής της περιοχής, καθώς επίσης και να λύσει όλες τις απορίες τους σχετικά με την επιβάρυνση ή μη του περιβάλλοντος και γενικότερα της περιοχής από αυτή την δραστηριότητα.

Οι κάτοικοι όμως ήταν ανένδοτοι πράγμα που εξέφρασαν οι εκπρόσωποί τους σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις