Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για νοσοκομείο Κέρκυρας

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων ...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων εξέδωσε ψήφισμα

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία του νοσοκομείου Κέρκυρας, μετά και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, αποτέλεσαν θέμα – σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση – του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Μετά από διαλογική συζήτηση και τοποθέτηση της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Ντίνας Ιωάννου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται:

Το ψήφισμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είναι αντίθετο με το νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται να καταργηθούν 21 κλίνες από τον οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπως τροποποιήθηκε αυτός το 2006.

Η επιδιωκόμενη κατάργηση γίνεται με μοναδικό κριτήριο το λογιστικό όφελος, τη στιγμή που το πρόβλημα μετανάστευσης ασθενών για έλεγχο και νοσηλεία σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ιδιαίτερα των ειδικών ομάδων ασθενών διαρκώς διογκώνεται.

Επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός των χρηστών υγείας πολλαπλασιάζεται εξ αιτίας των επισκεπτών.

Αρκεί να επισημανθεί ότι η συνολική δύναμη των κρεβατιών στη νησιωτική περιοχή της Κέρκυρας – Παξών και Διαποντίων νήσων ορίζεται με την σχέση 3,9 κλίνες ανά χίλιους κατοίκους.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς λόγω λήξεως συμβάσεων οι εποχικοί και επικουρικοί εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να αποχωρούν και αναμένεται να φύγουν συνολικά 52 εργαζόμενοι μέχρι τις 31/3/2012. Θεωρείται δεδομένο πως με την λήξη των συμβάσεων προκύπτουν σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών. Είναι άλλωστε γνωστό ότι λόγω έλλειψης ιατρικού και προσωπικού εργαστηρίων μένει άνεργος ο μαγνητικός τομογράφος, ότι ο μαστογράφος λειτουργεί μόνο 1ή 2 φορές την εβδομάδα και εξυπηρετεί μόνο χρήστες του ΟΓΑ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Επίσης συνεχίζει να υφίσταται η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ το οποίο επιβαρύνει το έργο των ασθενοφόρων του νοσοκομείου. Επιπρόσθετα εκκρεμούν αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και τίθεται προ των πυλών και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προωθήσει την ανάπτυξη τμημάτων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου, όπως το αιμοδυναμικό, η πυρηνική ιατρική, η μονάδα εμφραγμάτων, η ογκολογική, η νεογνολογική, η εντατική νεογνών κ.α διεκδικώντας τους αναγκαίους πόρους από το ΕΣΠΑ και τα άλλα Ευρωπαικά προγράμματα που προορίζονται για το χώρο της υγείας, μέσω της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να λάβει υπόψη του τα σχετικά αιτήματα της Διοίκησης, του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Σωματείου των εργαζομένων του Γ.Ν.Κ και να προχωρήσει άμεσα στην ανάπτυξη των ανωτέρων τμημάτων και υπηρεσιών.

Ως Περιφερειακό Συμβούλιο υπό το σκεπτικό ότι η φροντίδα υγείας πρέπει να παρέχεται ισότιμα σε κάθε πολίτη ανά την Επικράτεια, όχι μόνο δεν δεχόμαστε την οιανδήποτε υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρειας μας, αλλά διεκδικούμε, όχι μόνο την πλήρη αριθμητική αντικατάσταση των 52 εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ αλλά και την περαιτέρω στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, με 40 άτομα μόνιμο προσωπικό που ήδη έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται σε βάθος 5ετιας. Επίσης διεκδικούμε να δοθεί έμφαση στη στελέχωση της Α!βαθμιας Υγείας των Κέντρων Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν λειτουργίες τμημάτων, όπως τα επείγοντα και τα εργαστήρια του Γ.Ν.Κ και την απόκτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού και αναλώσιμων με στόχο την αποτελεσματική παροχή υγείας στους ασθενείς των νησιών μας.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που προβλέπεται στον Οργανισμό.

Να μην καταργηθούν οι λειτουργίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Να καθιερωθεί προληπτική ιατρική σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως παιδιά.

Κατάργηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο χώρο της ιατρικής περίθαλψης

Κατάργηση των 5ε κατά την εξέταση

Εξουσιοδοτείται ο Περιφερειάρχης να παραστεί για τις ανωτέρω διεκδικήσεις στον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις