Η φωτιά στην Καβάλα εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην ανατολική είσοδο της πόλης και πήρε γρήγορα διαστάσεις
Σε έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Άσπρη Άμμος στην Καβάλα όπου υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.
Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ εκκενώθηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου Καβάλας.
Περίπου στις 3 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο η πυροσβεστική παρέμεινε στην είσοδο της πόλης στην Καβάλα, όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά, καθώς στο σημείο πνέουν έντονοι άνεμοι.
Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και να μην επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές που ήταν αρκετά κοντά.
Ο Δήμος Καβάλας προληπτικά εκκένωσε το αμαξοστάσιο που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς. Λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε για περισσότερο από δύο ώρες η ανατολική είσοδος της εθνικής οδού Καβάλας-Ξάνθης.
Ουρές σχηματίστηκαν στα διόδια της Εγνατίας, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, αφού ο αυτοκινητόδρομος ήταν η μοναδική οδική αρτηρία που οδηγούσε στην πόλη της Καβάλας.
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν σε επιφυλακή ολόκληρο το 24ωρο.
Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά χωρίς να αποκλείονται τα σενάρια του βραχυκυκλώματος κολώνας της ΔΕΗ αλλά και του εμπρησμού.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr