ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα τροχαία δυστυχήματα με δίκυκλα στην Αχαΐα- «Γίνεται μία γενοκτονία»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο στην πλατεία Γεωργίου

Μία συνάντηση που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την ορθή χρήση προστατευτικού κράνους και του μοτοσικλετιστικού εξοπλισμού έχει οριστεί για το Σάββατο 25 Μαΐου στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 με τίτλο «Φοράω κράνος…Αγαπώ τη ζωή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εθελοντισμού και των κοινωνικών δράσεων της Αχαϊκής Λέσχης Μοτοσικλέτας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφάλεια των δικυκλιστών.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Βασίλης Γρέβιας, μέλος της Λέσχης και υπεύθυνος για την εκδήλωση, «είναι κάτι με το οποίο πρέπει ο κόσμος να ασχοληθεί σοβαρά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε πάρα  πολλούς νεκρούς σε όλη την Ελλάδα, ακριβώς επειδή δεν φορούσαν προστατευτικό κράνος. Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε μία άλλη εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων. Ένα κορίτσι, η Χριστίνα, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στο Ρίο, με μηχανή και οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Έδωσαν ζωή σε τρεις ανθρώπους. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μία εκδήλωση την οποία επικοινωνήσαμε με φορείς όπως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και είναι υπό την αιγίδα τους όπως επίσης είναι και υπό την αιγίδα του ΟΛΠΑ και της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας.  Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου».

Όπως εξηγεί ο κ. Γρέβιας, «θα ακούσουμε εκπρόσωπο της αστυνομίας να μιλά για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων ενώ και το ΕΚΑΒ που είναι το πρώτο που σπεύδει στα τροχαία θα είναι εκεί. Θα δοθούν πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε όταν ένας αναβάτης μοτοσικλέτας έχει πέσει από αυτήν, αν μπορούμε να τον μετακινήσουμε, ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν, αν πρέπει να του βγάλουμε το κράνος.

Μαζί μας θα έχουμε κι έναν παλιό οδηγό αγώνων που έχει πέσει σε κώμα τρεις φορές, μετά από πτώση, και έχει επανέλθει. Επίσης μαζί μας θα είναι και ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν πριν λίγους μήνες στο τροχαίο στην Αρέθα. Τον προσεγγίσαμε, του ζητήσαμε να είναι μαζί μας και δέχθηκε. Αν μέσα από τον λόγο του και την προσπάθεια μας καταφέρουμε να σώσουμε έστω και μια ζωή, είναι σημαντικό».

Οι θάνατοι με δίκυκλα στην Αχαΐα

«Στην Αχαΐα τον τελευταίο χρόνο έχουμε πάνω από 20 θανάτους λόγω τροχαίων δυστυχημάτων με δίκυκλα. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι οι πιο παραγωγικές, από 19 – 30 ετών. Είναι άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν τη δική τους οικογένεια, να προσφέρουν στην κοινωνία, να είναι ενεργοί πολίτες. Συντελείται μία γενοκτονία σε περίοδο ειρήνης.  Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές επειδή κάποιοι νομίζουν ότι το κράνος είναι για να το έχουμε μαζί μας έτσι ώστε να μη μας γράψει η τροχαία, ότι είναι ένα αξεσουάρ.

Η Τροχαία όμως δεν είναι ένα τιμωρητικό μέσο, θέλει να μας προστατέψει και μόνο της όπλο είναι το πρόστιμο. Αναρωτιέμαι, αν έχει σκεφτεί κανείς τι εικόνες αντικρύζουν οι άνθρωποι της τροχαίας και του ΕΚΑΒ. Γιατί θα πρέπει να βλέπουν ματωμένα κορμιά στην άσφαλτο και πώς γυρνάνε το βράδυ στο σπίτι τους;» λέει ο κ. Γρέβιας τονίζοντας ότι η κυκλοφοριακή αγωγή θα έπρεπε να διδάσκεσαι και στα σχολεία. «Είναι κάτι που το ζητάμε για να εκπαιδεύονται τα απιδιά από μικρή ηλικία. Υποχρεώσεις στο δρόμο έχουν και οι πεζοί, όχι μόνο τα αυτοκίνητα και οι μηχανές» καταλήγει.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών σωματεία σχολών οδηγών θα δώσουν το παρών ενώ 30 κράνη θα δοθούν σε μαθητές τους που θα πάρουν άμεσα το δίπλωμά τους. Επίσης θα μοιραστούν μπλούζες και έντυπο υλικό. Τέλος θα παρουσιαστεί ένα τηλεοπτικό σποτ που γυρίστηκε από την Λέσχη και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να αναδειχθεί η σημαντικότητα του ανθρώπου στον κόσμο. Μέσα από αυτό θα στείλουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης αγαπημένα πρόσωπα στο ευρύ κοινό από τον χώρο , του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού του αθλητισμού.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις