ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eurostat: Το προφίλ των ανέργων σε Ελλάδα και Ευρωζώνη - Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών

Κοινοποίηση
Tweet

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ανερχόταν τον Μάρτιο στο 10,2%

Στο 6,5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, όσο ήταν και τον Φεβρουάριο, ενώ τον Μάρτιο του 2023 ήταν ελαφρά υψηλότερο (6,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Στην Ελλάδα, η ανεργία μειώθηκε στο 10,2% από 10,8% τον Φεβρουάριο και 11,4% πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά ήταν το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά από της Ισπανίας (11,7%), με όλες τις άλλες χώρες να έχουν μονοψήφια ποσοστά.

Διπλάσια η ανεργία των γυναικών
Η εικόνα αυτή προκύπτει κυρίως επειδή η ανεργία μεταξύ των γυναικών στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με των ανδρών, των οποίων το σχετικό ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το συνολικό και κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο ανερχόταν στο 7,2% έναντι 6% στην Ευρωζώνη και ήταν χαμηλότερο από αρκετές χώρες της Ευρωζώνης - την Ισπανία που είχε το υψηλότερο (10,5%), τη Φινλανδία (8,7%), τη Λιθουανία (8,3%), την Εσθονία (7,9%) και τη Λετονία (7,6%). 

Στις γυναίκες, το ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 13,8% τον Μάρτιο και είχε μειωθεί λιγότερο από των ανδρών (ήταν 13,9% τον Φεβρουάριο και 14,6% τον Μάρτιο του 2023), ενώ ήταν το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, πάνω και από την Ισπανία όπου διαμορφώθηκε στο 13,1%.  

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ήταν 7%, δηλαδή δεν είχε σημαντική διαφορά σε σχέση με των ανδρών, και μάλιστα είχε αυξηθεί ελαφρά από πέρυσι τον Μάρτιο που ήταν στο 6,9%. 

Στο 21,1% η ανεργία των νέων έως 25 ετών
Στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, η ανεργία μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο - στο 21,1% από 24,8 τον Μάρτιο του 2023 - αλλά ήταν η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρωζώνη, όπου κατά μέσο όρο ανερχόταν στο 14,1%.  

 

πηγή imerisia.gr

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις