ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πού πηγαίνουν οι ταξιδιώτες τις ημέρες του Πάσχα - Προορισμοί "σιγουράκια" αλλά και... εκπλήξεις - ΒΙΝΤΕΟ

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Οι πατρινοί ψήφισαν εκτός της Κέρκυρας, Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη

Πατρινοί αλλά και φοιτητές που σπουδάζουν στην Πάτρα, εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη για να κάνουν Πάσχα κάπου ξεχωριστά και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αντίστοιχα.

Με κάθε μέσο οι ταξιδιώτες έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη κιόλας την μεγάλη έξοδο, ενώ στις περιπτώσεις οικογενειών το κλείσιμο των σχολείων την Παρασκευή σήμανε το εναρκτήριο λάκτισμα των μίνι διακοπών. Εντύπωση προκαλεί -ωστόσο έχει την εξήγησή του- ότι τις ημέρες του Πάσχα προτιμήθηκαν νησιά του Αιγαίου που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απλησίαστα για διαμονή έστω και λίγες ημέρες.

Σαντορίνη, Μύκονος και Πάρος έτυχαν έντονου ενδιαφέροντος από Πατρινούς για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς ακόμη οι τιμές για διαμονή είναι φυσιολογικές.

Στο υπεραστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας διαπιστώθηκε έντονη κίνηση (όχι όμως και η αναμενόμενη) στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα φέτος σύμφωνα και με τον σταθμάρχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Γιώργο Κωνσταντέλο, για πρώτη φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο αναχωρήσεων κυρίως προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οικογενειών που θέλησαν με το υπεραστικό ΚΤΕΛ να κάνουν την απόδρασή τους, το πιθανότερο προς κάποιο φιλικό, συγγενικό ή και ενοικιαζόμενο σπίτι.

Η κίνηση μέσω υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας

Σε ό,τι αφορά αποδράσεις μέσω τουριστικών λεωφορείων και αυτό το Πάσχα προτιμήθηκε κυρίως το νησί της Κέρκυρας, ωστόσο σύμφωνα και με την υπεύθυνη του ταξιδιωτικού γραφείου Margelis Τravel, Χριστίνα Μαργέλη, οι ταξιδιώτες έδειξαν να προτιμούν και άλλους παραδοσιακούς και γραφικούς προορισμούς όπως ο Όλυμπος κ.α.

Την τιμητική του είχε και το εξωτερικό με Ιταλία αλλά και χώρες της κεντρικής Ευρώπης να τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ταξιδιώτες.

Αποδράσεις προς παραδοσιακούς προορισμούς αλλά και το εξωτερικό

Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός των άλλων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε ήδη έχουν φύγει από την Πάτρα είτε τις επόμενες ημέρες αναχωρούν από την πόλη καθώς ξεκινούν σεζόν εργασίας κυρίως σε νησιά και όχι μόνο του Ιονίου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις