ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χειροπέδες σε δύο ζευγάρια για ενδοοικογενειακή βία

Κοινοποίηση
Tweet

Εννέα συλλήψεις και συνολικά οκτώ δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,  Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Α) Στην Πάτρα

 

1.     Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, ένας αλλοδαπός άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του, αναφέροντας ότι της άσκησε σωματική βία σπρώχνοντάς την και ρίχνοντάς την στο έδαφος.

2.     Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, ένας άνδρας και μια γυναίκα (σύζυγοι), διότι αλληλομηνύθηκαν  για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο άνδρας τράβηξε από τα μαλλιά και απείλησε την σύζυγό του, ενώ η γυναίκα τον απείλησε.

3.     Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, ένας άνδρας, διότι τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του, αναφέροντας ότι την απείλησε  μέσω τηλεφώνου.

4.     Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, ένας άνδρας και μια γυναίκα (σύντροφοι), διότι αλληλομηνύθηκαν για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας, της εξύβρισης και της ψευδούς καταμήνυσης, κατά περίπτωση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο άνδρας απείλησε την σύντροφο του και η γυναίκα τον απείλησε, τον εξύβρισε και τον  γρατσούνισε και τον καταμήνυσε ψευδώς.

5.     Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη βία και ενδοοικογενειακή απειλή.

 

Β) Στο Αγρίνιο

6.     (Σε συνέχεια του από 22-4-2024 Δελτίου Τύπου για Ενδοοικογενειακή Βία) Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή βία. Τον κατηγορούμενο είχε καταγγείλει η εν διαστάσει σύζυγός του, αναφέροντας ότι την εξύβρισε και αποπειράθηκε να έρθει σε συνουσία μαζί της χωρίς τη συγκατάθεση της τελευταίας, η οποία του αντιστάθηκε. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο κατηγορούμενος από τις 18-4-2024 έως και τις 21-04-2024 απειλούσε την παθούσα προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

7.     Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η  εν διαστάσει σύζυγός του, διότι την εξύβρισε μέσω γραπτών μηνυμάτων και τηλεφώνου. 

 

Δ) Στη Ναύπακτο

8.    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλλε σε βάρος του, η αδερφή του για  ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση  και απειλή,  ενώ επιπλέον κατήγγειλε ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες στην μητέρα τους.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων υποβλήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις