ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα Αριστερά για ομιλία Μητσοτάκη: Προσέβαλε τους συγγενείς των θυμάτων

Κοινοποίηση
Tweet

Η πρώτη αντίδραση

Κριτική στην ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή άσκησε με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε τίποτα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς αναφέρει: Αλαζονεία, μικροψυχία, στρεψοδικία. Αυτές είναι οι μόνες λέξεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε τίποτα. Μας κάλεσε να τον πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη γιατί μας λέει την αλήθεια. Αλλά αυτό είναι αδύνατο. Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της καταπάτησης του κράτους δικαίου και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Ο άνθρωπος που κάθε φορά που χρησιμοποιεί τη φράση «όλα στο φως», το χέρι του ψάχνει τον διακόπτη για να βυθίσει το δωμάτιο στο σκοτάδι.

Κατηγόρησε την ελληνική κοινωνία ως “καχύποπτη” και παραδομένη σε θεωρίες συνωμοσίας. Η ελληνική κοινωνία όμως τον θεωρεί ικανό για όλα, επειδή ο ίδιος την έχει πείσει ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Και το επιβεβαίωσε αυτό, καθώς αμήχανα απέφυγε την ερώτηση για το ποιος ή ποιοι και με τι στόχο προχώρησαν στην αλλοίωση των διαλόγων της μοιραίας νύχτας. Το γεγονός δε ότι δεν απολογήθηκε για την εργαλειακή χρήση του παραποιημένου διαλόγου από τον ίδιο στο υπουργικό συμβούλιο της 5ης Μαρτίου του 2023 τα λέει όλα για το ποιος είναι ο κύριος Μητσοτάκης.

Προσέβαλε τους συγγενείς των θυμάτων, επιμένοντας στο μόνο που τον ενδιαφέρει: την κάλυψη του κυρίου Καραμανλή, ο οποίος βαρύνεται για παράβαση καθήκοντος και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το ίδιο το δυστύχημα. Ρωτάμε ξανά τον κύριο Μητσοτάκη, γνωρίζοντας ήδη την απάντηση. Αν σε λίγες μέρες η μήνυση των οικογενειών βρίσκεται στη Βουλή θα στείλει τον κύριο Καραμανλή στην ελληνική δικαιοσύνη ή θα του προσφέρει κάλυψη εκ νέου όπως κάνει εδώ και έναν χρόνο;

Αν δεν επρόκειτο για την τραγωδία των Τεμπών, η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να εμφανίσει τον εαυτό του θύμα οικονομικών συμφερόντων θα ήταν φαιδρή. Στα συμφραζόμενα όμως αυτά, συνιστά ευθεία πρόκληση. Τα παρασκηνιακά παιχνίδια του ιδίου και των πρώην πλέον υπουργών του αποτελούν συμπτώματα της βαθιάς παρακμής στην οποία έχει βυθίσει την πολιτική ζωή της χώρας. Και αυτή η παρακμή πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πέσει.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις