ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναζωπύρωση στη Βάλμη- Εκκενώνεται το χωριό Λάττα στην Ηλεία - ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Σε συναγερμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία η αναζωπύρωση που σημειώθηκε στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην Ηλεία. Οι δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα και 4 αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

 Παράλληλα η Πολιτική Προστασία με τον αριθμό 112 έδωσε εντολή εκκένωσης στην περιοχή του χωριού Λάττα στην Ηλεία.

Η φωτιά στρέφεται προς το πευκόδασος στη Βάλμη, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις με ρίψεις νερού κυρίως σε μία χαράδρα που καίγεται και δεν μπορούν να την πλησιάσουν οι επίγιες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες της Αχαΐας, αλλά γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από την Αττική και την Αιτωλοακαρνανία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις Πόρτες Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία, επηρεάζοντας τα χωριά Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και σήμερα να επιχειρούν, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ευνοούν τη δημιουργία νέων μικρών μετώπων σε σημεία που δεν έχουν καεί γύρω από τη Βάλμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια, ενώ αναμένεται να σταλεί μήνυμα για προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάτα Ηλείας.

 Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης επιχειρούν δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία. Στην περιοχή Βαλόραχη μία μεγάλη αναζωπύρωση έχει θέσει σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Λάτα. 

Νέες αναζωπυρώσεις σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή Αγ. Παρασκευή της Βάλμης και στο χωριό Κάλφα. Οι φλόγες έζωσαν την περιοχή που βρίσκονταν οι πυροσβέστες και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν προκειμένου να μην κινδυνέψουν.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις