ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Έπεσε η αυλαία για το έργο «Ο Γορίλας και η Ορτανσία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Κοινοποίηση
Tweet

Η επόμενη παραγωγή του θεάτρου, θα είναι το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος παραστάσεων του έργου «Ο Γορίλας και η Ορτανσία»  του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων την Κυριακή 15/5/2022 το βράδυ.

Όσο για την επόμενη παραγωγή του θεάτρου, θα είναι το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, επιτυχημένα ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ο Γορίλας και η Ορτανσία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την γέννηση του «πατριάρχη» του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο η κωμική πλευρά της πιο γοητευτικής ιστορίας του κορυφαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη (έφυγε από τη ζωή το 2011), που σκηνοθέτησε εξαιρετικά ο Πατρινός ηθοποιός Μίλτος Νίκας και αντανακλά τέλεια το διεισδυτικό και σπινθηροβόλο πνεύμα του συγγραφέα. Το λεπτό χιούμορ, ο οξυδερκής στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη δημιούργησαν  ένα ευφυές θεατρικό σύμπαν εξαιρετικά δελεαστικό και απολαυστικό για το θεατρικό κοινό της πόλης.

Αυτή λοιπόν την ανατρεπτική κωμωδία ενέταξε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Λουκάς Θάνος, στο φετινό ρεπερτόριο στο πλαίσιο & του αφιερώματος στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, δημοσιογράφοι, φοιτητές  και φίλοι του Θεάτρου.

Στο ευφάνταστο σκηνικό της Μαρίας Βασιλάκη, και τους λειτουργικούς φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη οι θεατές απόλαυσαν τους ηθοποιούς Διονύση Βούλτσο, Ελένη Καλαντζοπούλου, Γιώργο Κομνηνόγλου και στον ρόλο του Γορίλα τον Ηλία Μανιατόπουλο, που απέδωσαν με μοναδικό τρόπο την σύγκρουση δύο κόσμων του πνευματικού και του ζωώδη.

Η επόμενη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα είναι το κλασικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας».

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στις 25 Μαΐου 2022, από το Άρμα Θέσπιδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου και θα ακολουθήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΚΕΝΝΥ ΜΑΚΛΕΛΛΑΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΑΣΤΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑΣ

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΡΑΧΑΣ

ΕΛΙΝΑ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΙΑΜΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΡΑΜΑΖΙΔΗΣ.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture