ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα κορωνοϊού: Μειώνεται σε 5 ημέρες η καραντίνα για ασυμπτωματικούς

Κοινοποίηση
Tweet

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η επιτροπή συνεδριάζει για να εισηγηθεί αν θα πρέπει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου θα επισπευσθούν πριν την Πρωτοχρονιά

Με το θέμα της καραντίνας ασυμπτωματικών , ασχολήθηκε  η Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε. Αποφασίστηκε να μειωθεί το του διάστημα της καραντίνας από τις 10 μέρες στις 5 για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε δε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, υπάρχει  αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού ακόμα και στο σπίτι για άλλες πέντε ημέρες.

Παράλληλα υιοθέτηκε και η απόφαση του CDC ότι οι τριπλά εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα αλλα θα φορούν μάσκες για 10 μέρες.

Ο κ. Πλεύρης  ανέφερε μιλώντας  στον ΣΚΑΪ 100,3  ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η επιτροπή συνεδριάζει για να εισηγηθεί αν θα πρέπει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου, θα επισπευσθούν πριν την Πρωτοχρονιά.

Πηγή: https://www.skai.gr

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις