ΥΓΕΙΑ

/

Μεταμόσχευση νεφρού σε καιρό πανδημίας στο νοσοκομείο του Ρίου

Κοινοποίηση
Tweet

Με επιτυχία η επέμβαση

Μεταμόσχευση νεφρού σε καιρό πανδημίας του κορωνοϊού έγινε το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο λήπτης του νεφρού είναι μια 38χρονη γυναίκα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Το Σάββατο 11/07/2020 πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού, μετά την επίσημη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο δότης ήταν άνδρας 65 ετών ο οποίος κατέληξε μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και ο λήπτης ήταν γυναίκα 38 ετών, ασθενής του Νεφρολογικού Κέντρου υπό περιτοναϊκή κάθαρση.

Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν: η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη, ο ιατρός κ. Τάτσης Βασίλειος, καθώς και ιατροί  του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ο κ. Καρπέτας Γεώργιος Επικουρικός Ιατρός Αναισθησιολογίας του ΠΓΝΠ.  Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς εξελίσσεται  ικανοποιητικά.»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being