ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλες απώλειες: 50.000 επισκέπτες δεν ήρθαν ποτέ στην Αχαΐα μέσω Αράξου

Κοινοποίηση
Tweet

Ελπίδα για Ιούλιο και Αύγουστο

Μεγάλες απώλειες τουριστών από το εξωτερικό μετράει η Αχαΐα καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς θα μας λείψουν περίπου 50.000 επισκέπτες που θα έρχονταν στην περιοχή μέσω του αεροδρομίου του Αράξου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε αυτό το επίπεδο θα κυμανθούν περίπου οι απώλειες για την περιοχή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μέχρι δηλαδή να ανοίξουν και πάλι τα εποχικά ξενοδοχεία και να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από χώρες που αποτελούν συνήθως καλούς «πελάτες» της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας.

Τέτοια εποχή προηγούμενες χρονιές τα αεροπλάνα έρχονταν γεμάτα στον Άραξο καθώς από τις αρχές του Ιουνίου και μέχρι τον Αύγουστο ήταν η καλύτερη εποχή για επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμών των τουριστών που θα χαθούν μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 65.000 εάν τελικά οι βασικοί προορισμοί ανοίξουν τελικά από τα μέσα Ιουλίου και μετά.

Με άλλα λόγια η χρονιά θα είναι σε μεγάλο βαθμό χαμένη αλλά όχι απολύτως μηδενική αφού από τις αρχές προς τα μέσα Ιουλίου και μετά, εάν όλα πάνε καλά, μπορούν να φτάσουν στον Άραξο περί τους 100.000, ίσως και παραπάνω, ταξιδιώτες.

Όπως πάντως μας εξηγεί ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, οι προσδοκίες για την τρέχουσα τουριστική περίοδο ήταν πολύ υψηλές και μάλιστα καλύτερες από το περσινό ρεκόρ των 187.000 ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουβίτσα τουριστικοί πράκτορες που σχετίζονται με τους τουρίστες Ρωσίας, Ουκρανίας και συνολικά βαλτικών χωρών, αναμενόταν αύξηση επισκέψεων στο αεροδρόμιο της Αχαΐας κατά 17%-20%.

Τούτο σημαίνει ότι ο στόχος, προ πανδημίας, ήταν για περίπου 200.000 τουρίστες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι ώρας στους υπευθύνους του αεροδρομίου του Αράξου δεν έχουν φθάσει ακόμα οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν από την ώρα που θ’ αρχίσουν οι πρώτες πτήσεις.

Ότι μαθαίνουν είναι όσα ακούν ή διαβάζουν στις ειδήσεις, για αυστηρά μέτρα υγιεινής καθώς και δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους θα καταφθάνουν.

Όπως μας λέει ο κ. Γκουβίτσας, εάν πράγματι γίνονται έλεγχοι στους επιβάτες θα πρέπει να έρθει στον Άραξο, ειδικευμένο προσωπικό καθώς οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο δεν έχουν την τεχνογνωσία να λαμβάνουν δείγμα για τεστ κορωνοϊού.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις