SPOTLIGHT

/

Τι γίνεται με τους γάμους επί κορωνοϊού: Μιλούν στο thebest εφτά πατρινοί επαγγελματίες

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Μοιράζονται σκέψεις για τη επόμενη μέρα

Πολλοί λιγότεροι είναι οι γάμοι που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι, και στην Πάτρα, αφού η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω κάτω. Οι περισσότεροι γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι για τον Μάιο και τον Ιούνιο ακυρώθηκαν με τα ζευγάρια είτε να τους μεταφέρουν είτε να τους ξεχνάνε μέχρι το 2021.

Πολλοί τηρούν στάση αναμονής και αναμένουν τις εξελίξεις έτσι ώστε να δουν αν η τελετή και η δεξίωση του γάμου τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 Ωστόσο, υπάρχουν και ζευγάρια που επιλέγουν τον πολιτικό γάμο σε κλειστό κύκλο και χωρίς πολλά έξοδα και ετοιμασίες.

 Η ζημία που έχει γίνει είναι μεγάλη, λένε στο thebest.gr επαγγελματίες του χώρου που ανησυχούν την κατάσταση από εδώ και πέρα. Ακολουθούν αλφαβητικά. 

Κανείς δεν θέλει να κάνει εκδήλωση σε κλειστό χώρο

«Έχει ακυρωθεί το 1/3 των εκδηλώσεων. Από αυτές οι μισές προγραμματίζονται πλέον για το 2021 και οι άλλες μισές για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο» λέει στο theebst.gr ο Νίκος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος των εκδηλώσεων στο «Κτήμα Παναγιωτόπουλου».  

Όπως αναφέρει: «Πλέον κανείς δεν θέλει να κάνει εκδήλωση σε κλειστό χώρο ενώ αναμένουν τις οδηγίες για το αν θα μπορούν να παραβρεθούν σε αυτές και άτομα άνω των 65 ετών.

Λέγεται μάλιστα, χωρίς ακόμα να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες, ότι θα επιτρέπονται μέχρι 250 άτομα, ενώ σε κάθε ροτόντα δε θα μπορούν να βρίσκονται πάνω από 6 άτομα. Αναμένουμε να ανακοινωθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις 5 Ιουνίου αλλά βλέπουμε ότι ήδη η ψυχολογία και η κατάσταση βελτιώνονται».

Το 50- 70% των γάμων που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα γίνουν, όμως σε στενό οικογενειακό κύκλο- Λιγότεροι καλεσμένοι, περισσότερες ροτόντες

Όπως εξηγεί στο thebest.gr, Ανδρομάχη Κεπενού, που διατηρεί ανθοπωλείο στην οδό Γούναρη, για τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

«Οι ακυρώσεις έφτασαν το 80% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Οι μισές από αυτές τις εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 ενώ κάποιες άλλες μεταφέρθηκαν σε ημερομηνίες του 2020 που είχαν μείνει κενές. Υπάρχει ένα 20% που αποφάσισε είτε να κάνει πολιτικό γάμο, είτε να μην παντρευτεί» αναφέρει η κα Κεπενού, εξηγώντας ότι έχουν ακυρωθεί πολύ λιγότεροι γάμοι για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Το 50- 70% των γάμων που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα γίνουν, όμως σε στενό οικογενειακό κύκλο. Δεν υπάρχει βέβαια ακόμα σαφής εικόνα καθώς και τα ίδια τα ζευγάρια περιμένουν να ξεκινήσουν οι γάμοι και να φανεί στην πράξη πώς θα είναι τα πράγματα. Δεξίωση σε γάμο για πρώτη φορά, θα έχουμε στα τέλη Ιουνίου. Η αρχή δεν έχει γίνει ακόμα και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Φυσικά οι εκδηλώσεις δεν θα  γίνονται όπως ξέραμε. Στα τραπέζια των εκδηλώσεων προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, θα πρέπει να τοποθετούνται παραπάνω ροτόντες. Πολλά ζευγάρια όμως σκέφτονται ότι οικονομικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν τον διπλό στολισμό και εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν σε αυτόν ή τουλάχιστον να κάνουν λίγα πράγματα σε σχέση με αυτό.

Οι νύφες κρατούν τα νυφικά που ετοίμαζαν για τη μεγάλη μέρα

Παρόλα αυτά φαίνεται πως οι νύφες κρατάνε το νυφικό που είχαν αρχίσει να ετοιμάζουν για το γάμο τους, όποτε κι αν αυτός γίνει.

«Οι περισσότεροι γάμοι του Μαΐου και του Ιουνίου έχουν μεταφερθεί. Είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μεταφερθεί για το 2021 με τους περισσότερους να έχουν μεταφερθεί στις πιο κοντινές ημερομηνίες, μέχρι τον Σεπτέμβριο» λέει στο thebest.gr η Άννα Μιχαλάκου που διατηρεί κατάστημα με νυφικά στη Ρήγα Φεραίου και Πατρέως.

Όπως μας εξηγεί αυτή την περίοδο υπάρχει ενδιαφέρον και γίνονται καινούργια ραντεβού που ακυρώθηκαν εξαιτίας του κλεισίματος των καταστημάτων.

«Οι νύφες ετοιμάζουν τα νυφικά τους, έτσι όπως έχουν συμφωνήσει άσχετα με το πότε θα γίνει τελικά ο γάμος. Αυτό που βλέπω να τις προβληματίζει είναι ότι πρέπει να κάνουν το γάμο τους χωρίς τον αριθμό καλεσμένων που ήθελαν. Αυτός είναι κατά βάση και ο λόγος που σε κάποιες περιπτώσεις σκέφτονται να τον μεταφέρουν» αναφέρει η κα Μιχαλάκου τονίζοντας ότι πολλά επαγγέλματα του χώρου έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση που έφερε η πανδημία.

«Είμαστε επιφυλακτικοί αλλά παρόλα αυτά προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε» λέει χαρακτηριστικά.

Το μεσογειακό κλίμα, ο ήλιος και η θερμοκρασία έχει ανεβάσει την διάθεση των ζευγαριών

«Είναι γεγονός ότι διανύουμε µια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και ρευστότητας με πρωτοφανείς αλλαγές στην καθημερινότητά µας και κατά συνέπεια σε όλους τους κλάδους όπως και στον χώρο των εκδηλώσεων» αναφέρει στο thebest.gr ο διοργανωτής γάμων, Χάρης Παναγόπουλος της “HARRIS THE EVENTS”.

Όπως εξηγεί: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικοί είμαστε ο ένας για τον άλλο και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας. Ένας γάμος δεν είναι μόνο το γαμήλιο πάρτι αλλά η απόφαση να μοιραστούμε τη ζωή μας με το άλλο μας μισό και να προσαρμοστούμε στις παρούσες συνθήκες …έτσι και εδώ! Υπάρχουν σίγουρα αναβολές σε γάμους και βαπτίσεις για το 2021 στο γραφείο μας με κύρια αιτία την δύσκολη μετακίνηση των καλεσμένων και τον περιορισμό του αριθμού τους λόγω των μέτρων.

Βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε να συμβιβαστεί με τους νέους κανόνες και να πει το I DO σε στενότερο κύκλο και εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για να ολοκληρώσουμε την αποστολή που έχουμε αναλάβει από κοινού, την τέλεση ενός επιτυχημένου γάμου με αναμνήσεις που θα μείνουν ζωντανές για πάντα.

Το μεσογειακό κλίμα, ο ήλιος και η θερμοκρασία έχουν ανεβάσει την διάθεση των ζευγαριών και σε συνδυασμό με έναν καλό προγραμματισμό από έμπειρους συνεργάτες η μέρα θα είναι ξεχωριστή! Μπορεί ίσως να ακούγεται «γραφικό» αλλά η ζωή συνεχίζεται και μια από τις καλύτερες αποδείξεις για αυτό είναι ένα νέο ξεκίνημα όπως ο γάμος».

Διάσημος προορισμός η Ελλάδα λόγω της αντιμετώπισης της κρίσης

«Είναι δεδομένο ότι η πανδημία έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα events στο σύνολό τους, καθώς και τους επαγγελματίες που σχετίζονται με αυτά. Οι εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τα τέλη Απριλίου, καθώς και Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο έχουν είτε μετατεθεί για ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, είτε για το 2021» λέει στο thebest.gr η Άννα Μαρία Ρογδάκη της Diamond events.

Όπως αναφέρει: «Η Diamond Events συνεργάζεται με ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και αφορούν και το πολύπαθο κομμάτι του Γαμήλιου Τουρισμού. Οι γάμοι αυτοί μεταφέρθηκαν για την επόμενη χρονιά, λόγω των εθνικών lockdowns και της αβεβαιότητας που υπάρχει με τις αεροπορικές μετακινήσεις. Υπάρχουν ωστόσο πελάτες που θέλουν να κάνουν τον γάμο τους, είμαστε μαζί τους και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τους προβληματισμούς τους. Κάποιοι από αυτούς είναι:

Ο αριθμός των καλεσμένων, η ημερομηνία, ο τρόπος τέλεσης του μυστηρίου, οι κανόνες που θα επικρατήσουν για τη δεξίωση κ.λπ. Εδώ πρέπει να πούμε ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βλέπουμε ότι οι νέοι άνθρωποι, που θέλουν να παντρευτούν, ή έχουν γίνει γονείς, έχουν σοβαρότητα και αυξημένη ατομική ευθύνη και θέλουν στην πλειονότητά τους να τηρήσουν τους κανόνες και να είναι όλοι ασφαλείς. Περιορίζουν τον αριθμό των καλεσμένων αλλά περιορίζουν και τα «θέλω» τους. Είναι αξιοθαύμαστο.

Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα μας, η ομορφιά, η ιστορία της, αλλά και το γεγονός ότι είναι από τις χώρες που πήρε γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα ενάντια στην πανδημία, είναι ακόμα ένας από τους διάσημους προορισμούς για το 2021. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την εταιρεία μας με την ευχή να πάνε όλα καλά και να κάνουν αυτό που ονειρεύονται...».

 

Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα γίνονται οι εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να αδυνατεί ο κόσμος να προγραμματίσει το τι ακριβώς θα κάνε

«Οι εκδηλώσεις των γάμων και των βαπτίσεων είναι σε αναστολή μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Όμως το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη και ακριβής ανακοίνωση έτσι ώστε να μπορούν τα ζευγάρια να σχεδιάσουν την εκδήλωση τους» λέει στο thebest.gr ο Δημήτρης Φάκαλος της Talks Catering.

Όπως αναφέρει: «Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο οι ακυρώσεις των εκδηλώσεων ήταν καθολικές. Το 50% έχει ακυρωθεί και από εκεί και πέρα ένα 30% έχει αναβληθεί και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής μέχρι τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα γίνονται οι εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να αδυνατεί ο κόσμος να προγραμματίσει το τι ακριβώς θα κάνει. Αυτή τη στιγμή το ποτήρι μοιάζει μισοάδειο».

Τα ζευγάρια περιμένουν να μάθουν τον maximum αριθμό καλεσμένων που επιτρέπεται να έχουν

«To 60% γάμων που είχαμε προγραμματίσει ήταν ζευγαριών από το εξωτερικό και λόγω της κατάστασης έχουν αναβληθεί. Έχουν ακυρωθεί μόνο 2-3 όπου θα υπήρχε ζωντανή μουσική και συγκροτήματα από την Αθήνα», λέει στο thebest.gr o Ηλίας Χαρίτος, υπεύθυνος στο χώρο εκδηλώσεων του Omega Yacht.

Όπως εξήγησε, υπάρχει μία στάση αναμονής από τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα καθώς θέλουν να γνωρίζουν τον αριθμό των καλεσμένων που επιτρέπεται να έχουν καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των ατόμων- maximum- που μπορούν να παραστούν σε μία τέτοια εκδήλωση.

Οι γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι από το Πάσχα και μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουν μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ενώ «πονοκέφαλος» είναι τα εισιτήρια των ανθρώπων που θα πρέπει να ταξιδέψουν ως την Πάτρα από μακριά.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight