ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

SPOTLIGHT

/

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Στο τελωνείο μου αποκεφάλισαν την κούκλα

Κοινοποίηση
Tweet

Ο ξεριζωμός από την Αλεξάνδρεια

Η ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε για τη σχέση της με τον χρόνο, δηλώνοντας πως «ρυτίδες μου είναι τα μετάλλιά μου», ενώ αναφέρθηκε και στο επώνυμό της.

«Η δίκη μου σχέση με τον χρόνο είναι πάρα πολύ καλή. Του κλείνω το μάτι, μπορώ και τον παγώνω, αλλά σίγουρα πάντα θα είναι ο νικητής» δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αναφερόμενη στις ρυτίδες, είπε ότι είναι τα μετάλλιά της.

Όπως πρόσθεσε, το σίγουρο είναι πως δεν θα παραδοθεί αμαχητί. «Μέχρι τελευταία στιγμή εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή, ξέρω ποιος θα είναι ο νικητής, δεν έχει σημασία όμως» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ιστορία του ονόματός της, είπε ότι ο προπάππους της λεγόταν Αττικιουζέλογλου, ωστόσο ο πατέρας της έκοψε το «γλου», γιατί ήταν μεγάλο το επίθετο, οπότε έμεινε το Αττικιουζέλ.

Η ίδια σημείωσε πως πρόκειται για επώνυμο με ρίζες από τη Μικρά Ασία, την Αρμενία, την Αίγυπτο, και την Ελλάδα, ωστόσο όπως συμπλήρωσε, αναζητούσε «κάτι πιο οικείο».

Μιλώντας για την Αλεξάνδρεια, όπου γεννήθηκε, τόνισε πως όταν ακούει το όνομα της πόλης, «μου έρχονται εικόνες ηλιοβασιλεμάτων, έρχεται ο πατέρας μου που με κράταγε από το χέρι στη διώρυγα του Σουέζ, το παγωτό που έλιωνε, το γέλιο της μητέρας μου όταν πηγαίναμε για μπάνιο που αντηχούσε στα αυτιά μου σαν καμπάνα, το αμαξάκι, τα άλογα, η έρημος».

Συμπλήρωσε, δε, πως η Αλεξάνδρεια είναι στο DNA της και την κουβαλά στα τραγούδια, το αίμα και το μυαλό της και ανέφερε πως φεύγοντας από εκεί, μία από τις εικόνες που έχει έντονα στο μυαλό της είναι εκείνη στο τελωνείο όπου αποκεφάλισαν την κούκλα της καθώς νόμιζαν ότι υπάρχαν μέσα κρυμμένα κοσμήματα. 

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Spotlight

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.