ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Κεφαλονίτης σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος κέρδισε Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους

Κοινοποίηση
Tweet

Για το φιλμ «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»

Ο Κεφαλονίτης σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος κέρδισε το βράδυ του Σαββάτου το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών με την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».  

Πρόκειται για το τέταρτο σκηνοθετικό εγχείρημα του Κεφαλονίτη μικρομηκά μετά τον «Ανάδρομο» (2015), το «Zero Star Hotel» (2016) που μάλιστα διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το Σάντανς (Sundance Ignite) και βέβαια την περσινή «Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν», η οποία ταξίδεψε στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς ενώ κέρδισε δύο βραβεία στις Νύχτες Πρεμιέρας (Ανδρικής Ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και Β' Καλύτερης Ταινίας). Υπό αυτό το πρίσμα, η παρουσία της «Απόστασης Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» στις φετινές Κάννες επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική πορεία του Κεκάτου.

Η υπόθεση της «Απόστασης» επικεντρώνεται στην τυχαία συνάντηση δύο νεαρών σε κάποιο ξεχασμένο βενζινάδικο της εθνικής οδού, μέσα στη νύχτα. Πρόκειται για μια σύντομη μα εξαιρετικά πυκνή ερωτική ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Νικολάκης Ζεγκίνογλου και Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture