ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση
Tweet

Η πρόγνωση από σήμερα Κυριακή ως τις 26/12 από τον Νικόλα Σερέτη

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρώπης διαμορφώνεται με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε αναμένεται μεταβολή του καιρού στην χώρα μας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανατολική-βορειοανατολική επέκταση του Αζορικού αντικυκλώνα προς την δυτική -βορειοδυτική και κεντρική Ευρώπη σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ενίσχυση του πολικού αεροχείμαρρου (jet stream) σε άξονα βορρά-νότου θα έχει σαν αποτέλεσμα την κάθοδο κρύων αερίων μαζών προς την ανατολική Ευρώπη και κατ' επέκταση και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας προκαλώντας αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας ανήμερα των Χριστουγέννων από βορρά προς νότο. Η πτώση αυτή θα συνδυαστεί και με ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην τροπόσφαιρα άνωθέν μας και έτσι φαινόμενα θα απασχολήσουν το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυριακή 23/12:Αναμένεται καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσει τους 14-16oC κατά μέσον όρο και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4bf.

Παραμονή Χριστουγέννων 24/12: Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχοπτώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά. Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-4bf.

Χριστούγεννα 25/12: Μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης κατά περιόδους και πιθανόν τοπικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά, όπου και αναμένονται τα λιγότερα φαινόμενα, και από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα δυτικά με τα φαινόμενα να διατηρούνται μόνο στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.  Χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα ανέλθει στους 13-15oC κατά μέσον όρο, θα σημειώσει όμως σημαντική πτώση από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6bf.

2η ημέρα των Χριστουγέννων 26/12: Βελτιωμένος καιρός στα περισσότερα δυτικά τμήματα. Μόνη εξαίρεση τα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα όπου αναμένονται αρχικά βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση από τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος σε σημαντική πτώση με τις μέγιστες τιμές του να μην ξεπερνούν τους 11-12, το πολύ, oC. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6bf.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Κυριακή 23/12:Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-17oC με τους ανέμους να πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί ασθενείς.

Παραμονή Χριστουγέννων 24/12
: Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχοπτώσεις από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετέπειτα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9-16oC και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-4bf.

Χριστούγεννα 25/12:Νεφώσεις με βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης κατά περιόδους. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τιμές της στους 13-14oC με σημαντική πτώση, όμως, από το μεσημέρι αργά και μετά.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς οι οποίοι θα αγγίξουν τα 5-6 και πιθανόν τα 7bf. Οι μέγιστες εντάσεις αναμένονται στην περιοχή του Ρίου και σε υπήνεμες περιοχές πέριξ του Παναχαϊκού όρους.

2η ημέρα των Χριστουγέννων 26/12:Βελτιωμένος καιρός στην πόλη με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 10oC αργά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με την έντασή τους να φθάνει τα 4-5bf, ενώ στην περιοχή του Ρίου όπως και σε υπήνεμες περιοχές πέριξ του Παναχαϊκού όρους τα 7bf.



Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr :Nick-Stormlover

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις