ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Zαχάρω: Ο Πανταζής Χρονόπουλος ορκίστηκε Δήμαρχος με το "έτσι θέλω"

Κοινοποίηση
Tweet

"Ο λαός εξέλεξε Χρονόπουλο" είπε ο ίδιος

Με το "'ετσι θέλω" ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή Δήμαρχος Ζαχάρωςο Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει 8 χρόνια δήμαρχος  και πρόσφατα έλαβε το 55% των ψήφων. παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ...αργία.

Ο  κ.Χρονόπουλος όμως δεν εδικαιούτο να ορκιστεί δήμαρχος, μιας και όπως αναφέρει και η εφημερίδα "Εέυθεροτυπία" υπάρχει έγγραφη και σαφή διευκρίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου, που αναφέρει ρητά :

«Λόγω της ισχύος του διοικητικού μέτρου της αργίας και για τη νέα δημοτική περίοδο, που εμποδίζει τον εκλεγέντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου, δεν δίδει αυτός όρκο καθώς η ορκωμοσία τίθεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου...»

Μάλιστα και με βάση το προαναφερθέν υπ' αριθμ. 1123/17.12.2010 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα από τη συγκεκριμένη ορκωμοσία, η οποία θεωρείται άκυρη, και από ποια πρόσωπα τελέστηκαν αυτά.

Ο κ. Χρονόπουλος δήπωσε για το θέμα στο Ιliatora: «O λαός αποφάσισε πως δήμαρχος Ζαχάρως είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος. Καμία άλλη διάταξη δεν μπορεί να τον καταργήσει διοτί έχουμε Δημοκρατία και ο λαός εξέλεξε Χρονόπουλο »

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις