ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΣΥΝ Πάτρας: "Με αφορμή μια αφίσα"

Κοινοποίηση
Tweet

Ανακοίνωση για την γιγαντοαφίσα του ΟΚΑΝΑ

Στην ανακοίνωση του παραρτήματος Πάτρας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών επισημαίνεται:

Πρόσφατα παρατηρήσαμε σε κεντρικό σημείο της πόλης μια γιγαντοαφίσα με το σύνθημα: « Άλλαξε οπτική και μπορείς να πιάσεις τον ουρανό».

Την αφίσα υπέγραφε το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ του Ν. Αχαΐας.

Ένα σύνθημα του ίδιου φορέα που προβλήθηκε πριν δυο μήνες περίπου, έλεγε: «Αν τα βλέπεις όλα γκρίζα, πάρε πινέλο και βάψε τα».

Τι ακριβώς προτείνει στους νέους το Κέντρο Πρόληψης;

Από ποια οπτική να δει τη ζωή ένας νέος, που οι γονείς του έχουν γονατίσει οικονομικά και αναγκάζεται πολλές φορές να διακόψει τις σπουδές του; Με τι χρώμα να βάψει αυτή τη ζωή που του προσφέρεται σήμερα, αυτή την πραγματικότητα που οδηγεί μικρά παιδιά να λιποθυμούν μέσα στα σχολεία από την πείνα;

Αν ο άνεργος νέος φαντασθεί χρωματιστό τον ουρανό, θα εξασφαλίσει δουλειά ή θα καταφέρει να φύγει από το γκρίζο της καθημερινότητάς του με ένα μισθό 400 ευρώ, αν είναι «τυχερός» και βρει κάποια εργασία;

Συνθήματα τέτοιου περιεχόμενου μόνο την παραίτηση και τη φυγή από τα πραγματικά προβλήματα μπορούν να καλλιεργήσουν.

Γιατί, αν τα νέα παιδιά κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα, και θελήσουν να ψάξουν τις αιτίες και να αναζητήσουν τους ενόχους που τσακίζουν τη ζωή και τα όνειρά τους, κανένα χρώμα και καμία διαφορετική οπτική δεν θα μπορέσει να ομορφύνει τη ζωή τους.

Ας τους αφήσουμε να νιώσουν τη δύναμη που έχουν, τη δύναμη να αγωνίζονται για να αλλάξουν όσα τους εμποδίζουν να έχουν αυτά που τους αξίζουν, ας τους ενθαρρύνουμε να φέρουν τη ζωή και την κοινωνία στα μέτρα τους για να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους για μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς, για δουλειά χωρίς εμπόδια.

Αυτό μπορεί να υπηρετήσει την πραγματική Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική Πρόταση για μια καλύτερη ζωή.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΥΝ ΠΑΤΡΑΣ

Υ/Γ. Οι φορείς που χρηματοδοτούν και συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης συμφωνούν, άραγε,  με τα συνθήματα και τη φιλοσοφία τους;

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις