SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Μέχρι τέλος του 2018 θα είναι έτοιμο το Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου και το συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών της Εθνικής Πανγαίας

Κοινοποίηση
Tweet

Η εταιρία έχει αποκτήσει και κτηριακό συγκρότημα σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Στη διαδικασία έκδοσης αδειών βρίσκεται η επένδυση της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ για τη δημιουργία ξενοδοχείου πόλης και συγκροτήματος ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών στην Πάτρα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τοπικό εταίρο, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχετικές διαδικασίες.

Η Πάτρα αποκτά ξενοδοχείο Moxy της Marriott International - Δείτε σε φωτογραφίες πώς θα γίνει ο "Μωρέας"

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των επενδυτών είναι η ολοκλήρωση της εσωτερικής ανακατασκευής και αναβάθμισης των ακινήτων έως το τέλος του 2018, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία τους. Σημειωτέον ότι ήδη η Πανγαία έχει συμφωνήσει με τη Marriott International για τη λειτουργία της αλυσίδας Moxy Hotels στο συγκεκριμένο ξενοδοχειακό ακίνητο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Εθνικής Πανγαίας, τα Moxy Hotels είναι μπουτίκ ξενοδοχεία που απευθύνονται στον ταξιδιώτη της νέας γενιάς, συνδυάζοντας τον σύγχρονο σχεδιασμό με τις προσιτές τιμές. Πρόκειται για σαφές δείγμα του ότι ο μισθωτής του ακινήτου θα απευθυνθεί σε ένα πιο νεανικό κοινό. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 116 δωματίων.

Οπως αναφέρει ο κ. Αρις Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της Πανγαίας ΑΕΕΑΠ, πλέον, στόχος της εισηγμένης είναι η ανάπτυξη αντίστοιχης δραστηριότητας και στην περιοχή της Αθήνας, όπου ήδη έχουν εξεταστεί δεκάδες πιθανές περιπτώσεις ξενοδοχείων.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να εστιάζει το ενδιαφέρον σε νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά, εκτιμώντας ότι θα ολοκληρώσει τις σχετικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων. Σημειωτέον ότι η Εθνική Πανγαία προχώρησε πρόσφατα στη μεγαλύτερη συμφωνία απόκτησης ακινήτων κατά το τρέχον έτος, καθώς απέκτησε πέντε εμπορικά ακίνητα (σούπερ μάρκετ), συνολικής επιφάνειας 87.000 τ.μ., αντί συνολικού ποσού 71 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τέσσερα καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λ. Μαραθώνος (Γέρακας), τη Λ. Αθηνών (Αθήνα), τη Λ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ιωάν. Ρέντης) και την Πάτρα. Πρόκειται για πρώην καταστήματα Carrefour, τα οποία ανήκαν σε ξένο θεσμικό επενδυτή και πλέον θα μισθώνονται από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Είναι συνολικής επιφάνειας 75.000 τ.μ. και κόστισαν 47 εκατ. ευρώ.

Στην "Εθνική Πανγαία" πωλήθηκε το πρώην carrefour στην Περιβόλα της Πάτρας

Επιπλέον, η Πανγαία ολοκλήρωσε και την απόκτηση ενός ακινήτου μεικτής χρήσης (σούπερ μάρκετ και γραφεία) στη Λεμεσό της Κύπρου, επιφάνειας 12.000 τ.μ. αντί ποσού 24 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικού προσυμφώνου που είχε υπογραφεί με την εταιρεία Chris Cash & Carry, επίσης του ομίλου Σκλαβενίτη. Σημειωτέον ότι όλες οι μισθωτήριες συμβάσεις είναι διάρκειας 25 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό, τα ακίνητα που στεγάζουν σούπερ μάρκετ, ιδίως όσα είναι μεγάλης επιφάνειας, προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και παράλληλα εμφανίζουν μεγαλύτερες αντοχές σε περιόδους οικονομικής κρίσης, καθιστώντας τα ιδανικά για τις ΑΕΕΑΠ.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Invel, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι επί της ουσίας πραγματοποιείται μια αλλαγή των χρηματοδοτών της εταιρείας, μέσω της πώλησης του μεριδίου που ελέγχει στην εταιρεία ο κ. Στάινμετζ. Εν ολίγοις, ακόμα και όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, δεν προβλέπεται να επιφέρει κάποια αλλαγή ούτε στον τρόπο διαχείρισης της Invel, αλλά ούτε φυσικά και σε εκείνον της Εθνικής Πανγαίας.

πηγη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight