ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Η εμπειρία του ξένου": Προκηρύχθηκε ο 6ος πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου

Κοινοποίηση
Tweet

Από το πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, διά του Τμήματος Φιλοσοφίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Παν/μίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.), προκήρυξε τον 6ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με γενικό θέμα:

«Η εμπειρία του ξένου».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται, κυρίως,  σε μαθητές-τριες Β’ Λυκείου και έχει την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στοχεύει στην καλλιέργεια του φιλοσοφικού λόγου στους μαθητές της Β΄/θμιας εκπαίδευσης και, μέσω αυτών, γενικότερα στην προαγωγή της φιλοσοφικής σκέψης στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο διαγωνισμός στηρίζεται στον ενθουσιασμό και την εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών της Β΄/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το θεσμό εδώ και έξι χρόνια, προτρέποντας και, κυρίως, προετοιμάζοντας τους μαθητές-τριες για τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 6η χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή και ενδιαφέρον από εκατοντάδες μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα, γεγονός που δείχνει ότι ο διαγωνισμός εχει ήδη παγιωθεί ως ένας θεσμός ιδιαίτερου κύρους.

Συνιστά έναν θεσμό- γιορτή για τη φιλοσοφία και για την κριτική σκέψη γενικότερα.

Η προκριματική φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού διεξάγεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου & 1η Απριλίου στο Παν/μιο Πατρών.

Αναλυτικά: https://www.philosophy.upatras.gr/competition/

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις