ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πρωτοβουλίες συμπαράστασης στους Σύριους πρόσφυγες από την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου

Κοινοποίηση
Tweet

Καλεί τον κόσμο να συνδράμει στην προσπάθειά της

Την συμπαράστασή της στους Σύριους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στο Ρίο εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου. Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προκληθεί  εντάσεις στο Δημοτικό διαμέρισμα του Ρίου με αφορμή την συγκέντρωση πολιτών που εναντιώνονταν στην εγκατάσταση των μεταναστών στην περιοχή τους.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, διότι δεν τους δέχθηκε το ξενοδοχείο που θα συγκεντρώνονταν, ενώ αντιθέτως έγινε μια άλλη συγκέντρωση συμπαράστασης από συλλόγους φοιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εταιρεία Προστασία Περιβάλλοντος Ρίου , που δραστηριοποιείται στη περιοχή του τ.Δήμου Ρίου από το 1988 , στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26-10-2016, αναφορικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της  εγκατάστασης προσφύγων στο Ξενοδοχείο Ρίο Beach , αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας , αθώα θύματα του πολέμου , που μαίνεται για  χρόνια στη χώρα τους και για τον οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται  είναι αυτοί , αλλά  οι μεγάλες δυνάμεις και οι παγκόσμιοι οργανισμοί  που ανέχονται αυτή τη τραγωδία .-

Είναι πρόσφυγες από τη Συρία, είναι νόμιμοι, αφού έχουν περάσει από ελέγχους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. Η παραμονή τους
εδώ είναι προσωρινή.

Καλούμε  τους κατοίκους της περιοχής να συμπαρασταθούν  στους ανθρώπους αυτούς η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά, πολλά εκ των οποίων ασυνόδευτα , γιατί πραγματικά οι κάτοικοι της περιοχής μας , έχουν  βαθιά αισθήματα ανθρωπισμού και  καμιά αντίθετη  φωνή δεν τους εκφράζει .

Ο Σύλλογός μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την έμπρακτη συμπαράσταση στους πρόσφυγες  και με ανακοινώσεις μας θα γνωστοποιήσουμε αυτές.

Σας καλούμε όλους συνδράμετε στην προσπάθειά μας αυτή.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμος Πατρέων για τους πρόσφυγες στο Ρίο:"Δεν αποτελούν απειλή γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα"

Πάτρα: Άλλοι 100 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στο Ρίο - Συνολικά φιλοξενούνται 140 άτομα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις