SPOTLIGHT

/

Κόντρα Καρανίκα – «Down Town» για τα μάτια… της Ελένης Μενεγάκη

Κοινοποίηση
Tweet

Οι ανακοινώσεις των δυο πλευρών

Για την αγαπημένη του παρουσιάστρια μίλησε  ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας  σε δημοσιογράφο του περιοδικού Down Town και τα λόγια του μπήκαν σε αφιέρωμα στην Ελένη Μενεγάκη. Σε αυτό επικοινωνιολόγοι, επιχειρηματίες και ανέλυσαν την πολυετή επιτυχία της.

Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις. Ο Νίκος Καρανίκας έσπευσε να διευκρινήσει ότι η συζήτηση που έκανε με τη δημοσιογράφο ήταν ιδιωτική και οτι η δημοσίευση της ήταν παράνομη.

«Το περιοδικό θεώρησε επαγγελματικό να δημοσιεύσει ως "συνέντευξη" μια συζήτηση για την οποία είχα εξαρχής και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίσει ότι είναι ιδιωτική. Επειδή αυτό είναι εκτός από αντιδεοντολογικό είναι και παράνομο, έχω ήδη ενημερώσει το περιοδικό αλλά και την συντάκτρια ότι σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά". "Αρκετά με τον κανιβαλισμό", καταλήγει η δήλωση του Νίκου Καρανίκα.

Από την άλλη, το περιοδικό έδωσε την δική του απάντηση. “Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Νίκο Καρανίκα, ότι όταν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνεί σ ένα δημόσιο πρόσωπο αναφέροντας από την πρώτη στιγμή την δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομα του και τον λόγο του τηλεφωνήματος και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record. Ο κύριος Καρανίκας γνώριζε πολύ καλά ότι οι απόψεις του για την Ελένη Μενεγάκη θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Down Τown στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την παρουσιάστρια, μαζί με τις απόψεις επικοινωνιολόγων, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Μάλιστα μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όλα όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με την δημοσιογράφο διήρκησε περισσότερα από 40 λεπτά. Λυπούμαστε πολύ που η αγάπη του κυρίου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη του δημιούργησε πρόβλημα και πίεση - όπως χαρακτηριστικά μας είπε- "από τη συλλογικότητα του και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει", αλλά έτσι είναι η αγάπη, θέλει θυσίες. Θα χαρούμε πολύ να τον συναντήσουμε σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ίσως και τις απόψεις του για άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης του με τη φράση "φτάνει πια ο κανιβαλισμός" απαντάμε "φτάνει πια η σαχλαμάρα".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight