ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αισθητός αλλά χωρίς ζημιές, ο σεισμός και στην Ηλεία - Τι είπαν Λέκκας και Παπαζάχος

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Καμία αναφορά για θύματα ή ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση με μεγάλη διάρκεια αισθητός σε όλη την Ηλεία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας κοντά στο Πόρτο Κατσίκι με ένταση 6R και εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα.

Καμία αναφορά για θύματα ή ζημιές στην Ηλεία.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι η σεισμική δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των «αναμενόμενων» σεισμών που δίνει η περιοχή και πως δεν θεωρείται τόσο ισχυρός, ώστε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Αντίθετα ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος δηλώνει πως ίσως τελικά το μέγεθος του σεισμού ξεπεράσει τα 6 Ρίχτερ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις