SPORTS

/

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη, για την Ευρωλίγκα

Κοινοποίηση
Tweet

Πρώτη για τους ερυθρόλευκους στην φάση των "16"

Η άμυνα του Ίβκοβιτς εγκλώβισε τον Βασίλη Σπανούλη και ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα στην Κωνσταντίνουπολη. Με Λάσμε και Περπέρογλου να κάνουν ζημιά η Εφές επικράτησε 84-70 και άφησε την ΤΣΣΚΑ μόνη πρώτη.

Με τον Ίβκοβιτς στον απέναντι πάγκο να γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά το παιχνίδι του Σπανούλη ήταν βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να βρει διαφορετικούς πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του. Η ανελέητη πίεση στον "κάπτεν" των "ερυθρολεύκων" έφερε τον Μάντζαρη σε θέση να τελειώνει επιθέσεις και με οκτώ πόντους να οδηγεί την ελληνική ομάδα στο 14-10.

Το δεύτερο φάουλ του Ντάρντεν και ασθενική άμυνα στο λόου ποστ λειτούργησαν εις βάρος των Πειραιωτών που στο 12' έχαναν 22-20 και στο 13' 27-23. Επειδή όμως οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν εύστοχοι από μακριά και ο Σλούκας έκανε καλή δουλειά στην οργάνωση μπήκε φρένο στη ορμή της Εφές. Ο Χάντερ αντιδρούσε πιο γρήγορα από τον Κρστιτς κοντά στο καλάθι και το 40-37 του 20' με 6/10 τρίποντα έδωσε ισχνό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το πρόβλημα πάντως συνέχισε να είναι η άμυνα στη ρακέτα, αφού είτε στο "ένας μ' έναν" είτε στις διεισδύσεις υπήρχε πρόβλημα. Λάσμε και Περπέρογλου έκαναν την ανατροπή (45-43), ενώ η είσοδος του Μπαλμπάι έφερε την Εφές στο 53-48. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν κυρίως με βολές και χωρίς πλέον το τρίποντο να είναι η λύση του προβλήματος βρέθηκαν να κυνηγούν (57-52, 30'). Μάλιστα το 7-0 των γηπεδούχων στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου έφερε την ελληνική ομάδα σε μειονεκτική θέση, να ψάχνει ανατροπή δώδεκα πόντων (64-52) σε οκτώ λεπτά.

Η επάνοδος του Σπανούλη κάθε άλλο παρά λυτρωτικά λειτούργησε, αφού η άμυνα του Ίβκοβιτς πάνω του ήταν υποδειγματική. Όταν Ερτέλ και Τζάνινγκ έκαναν το 73-55 στο 35', αυτό που ενδιέφερε ήταν το ψαλίδισμα της μεγάλης διαφοράς. Το -14 δεν ήταν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αλλά έτσι γράφηκε η ιστορία στην αναμέτρηση.

 

Πηγή: contra.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports