ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Δυτικής Αχαϊας: Απλήρωτοι επί μήνες όσοι απασχολήθηκαν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Κοινοποίηση
Tweet

Ζητούν απαντήσεις

Απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες είναι οι άνεργοι που μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας απασχολήθηκαν για πέντε μήνες (από τις αρχές του χρόνου) στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας, χωρίς να υπάρχει απο πουθενά ενημέρωση αν και πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

"Τα χρήματα που οφείλονται είναι απο 1.300 έως 2.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Από το Πάσχα και μετά όλο μας λένε ότι σύντομα θα πληρωθούμε αλλά φτάσαμε... Χριστούγεννα και ακόμη είμαστε στην αναμονή, με τα έξοδα να τρέχουν", ανέφερε στο thebest.gr σήμερα το πρωί ένας εκ των εργαζομένων.

Οι πόροι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας προέρχονται απο το ΕΣΠΑ και υποτίθεται ότι ήσαν εξασφαλισμένοι και διαθέσιμοι. Παρ' όλα αυτά δεκάδες άνεργοι που απασχολήθηκαν στο εν λόγω Πρόγραμμα, σε Δήμους και άλλους φορείς της Αχαίας, εξακολουθούν να περιμένουν πότε θα δουν το... χρώμα του χρήματος και να τακτοποιήσουν ανοικτές υποχρεώσεις τους.

Το thebest.gr έχει αναφερθεί και σε περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν προειδοποιήσει ότι αν δεν εξοφληθούν άμεσα από το Πρόεγραμμα θα βγουν να... πουν τα κάλαντα ώστε να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους δαπάνες.

"Αυτό που θέλουμε είναι μια σαφή απάντηση για το πότε θα πληρωθούμε. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε...", λένε όσοι απασχολήθηκαν μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Δυτικής Αχαίας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις