Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Αναγκαίο κακό" η αύξηση στο σουβλάκι, λένε κρεοπώλες και ψήστες - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: "Αναγκαίο κακό" η αύξησ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ακούστε τι δήλωσαν

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση πως το χοιρινό σουβλάκι και ο γύρος θα κοστίζουν πιο ακριβά από την πρωτομαγιά. Κι ενώ όλοι φοβούνται πως η παραδοσιακή πίτα θα φτάσει να πωλείται πολύ κοντά στα 3 ευρώ, κρεοπώλες και εργαζόμενοι σε ταχυφαγεία δηλώνουν πως η αύξηση είναι αναπόφευκτη εξαιτίας των διεθνών εξελίξεων, ωστόσο θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να είναι το δυνατόν μικρότερη.

Το σουβλάκι και ο γύρος ακριβαίνουν, μαζί με αυτά και η πίτα. Αυξήσεις από 10% έως 15% στην τιμή των παράγωγων του χοιρινού κρέατος αναμένεται να δουν οι καταναλωτές από την 1η Μαΐου εξαιτίας της αύξησης στην τιμή του κρέατος.

Οι πατρινοί κρεοπώλες μας λένε πως η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20% και πλέον είναι πολύ δύσκολο να απορροφήσουν αυτή τη μεταβολή στην τιμή.

Οι αυξήσεις αναμένεται να μετακυλήσουν στον τελικό καταναλωτή και μέσω των ταχυφαγείων που επίσης αγοράζουν πιο ακριβά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σταδιακά να αρχίσουν οι αυξήσεις στην τιμή που μέχρι σήμερα αγοράζαμε την παραδοσιακή πίτα. Τα 2,20 και 2,30 που πωλείται η πίτα με χοιρινό γύρο ή σουβλάκι, σύμφωνα με τις προβλέψεις και δεδομένων των αυξήσεων στο κρέας, αναμένεται να αγγίξει οριακά και τα 3 ευρώ.

Τα ψητοπωλεία θα αναγκαστούν σταδιακά να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παίξει με την ποιότητα και τη σχετική προέλευση των εμπορευμάτων του σε κρεατικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις