Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές και τις συγχωνεύσεις σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις Γαβρόγλο...

Οι πληροφορίες για το σχεδιασμό του Υπουργείου

Κορυφώνεται η αγωνία για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Πάτρας καθως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ισως κι εντός της ημέρας να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για το μέλλον της συγχώνευσης των δυο ιδρυμάτων στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για τον τρόπο εισαγωγής στις ανώτερες κι ανώτατες σχολές.

Σήμερα, μετά από χρόνιο «κόψε-ράψε», ανακοινώνεται το νέο τελικό Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Συγκεκριμένα όπως δημοσιοποιήθηκε: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 8 Απριλίου το τελικό νομοσχέδιο για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το τελευταίο επίσημο σχέδιο, οι βασικές αλλαγές του συστήματος περιλαμβάνουν:

- Σύστημα που προσομοιάζει με αυτό των δεσμών, με εξέταση σε 4 μαθήματα χωρίς επιλογή πέμπτου μαθήματος, αφήνοντας πίσω τις όποιες σκέψεις για γενικού τύπου παιδεία, αλλά και εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε χαμηλής ζήτησης τμήματα (σε ανάλογα με αυτά που εισέρχονται και τώρα οι υποψήφιοι με βαθμούς 5 και 6)

- Βασικό συστατικό του νέου συστήματος είναι ο διαχωρισμός των σχολών σε αυτές που η εισαγωγή γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις, και σε αυτές που η εισαγωγή επιτυγχάνεται μόνο με το απολυτήριο λυκείου, το σχέδιο δηλαδή με τις «κόκκινες» και τις «πράσινες σχολές».

- Ερωτηματικά προκαλεί η απόκτηση του απολυτηρίου ανά ομάδα σχολείων και θέματα που θα διορθώνονται από εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, με την τελική βαθμολογία ωστόσο να ανοίγει τις «πύλες» των Πανεπιστημίων.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου τελικά «την Α΄ Δήλωση θα την συμπληρώνουν τον Οκτώβριο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου», δηλαδή μεταθέτει για τον επόμενο Οκτώβριο για τους μαθητές της σημερινής Β λυκείου που θα φοιτούν τότε στις αρχές της Γ' Λυκείου τη συμπλήρωση του περιβόητου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Παράλληλα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών για το θέμα της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Οι πληροφορίες που για την ώρα έχουν έρθει στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι αναμένεται να ενταχθουν στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου  τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας .

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, όσοι δηλαδή κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Μεσολόγγι, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα, του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας εντάσσονται σε ένα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας εντάσσονται στο Τμήμα Επιστήμης της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας.

Οι φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κατανέμονται σε Τμήματα της Σχολής Μηχανικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις