Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυνατός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - Έγινε αισθητός από την Πάτρα μέχρι την Αττική

Δυνατός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στον Κορινθια...

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

13:49 Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.46. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο έλεγχος από την πλευρά της Πυροσβεστικής συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί ζημιές.

 

ΕΤΣΙ κατέγραψε ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών τη δόνηση του Κορινθιακού - ΦΩΤΟ

 

13:14 Σύμφωνα με τον Σεισμολόγο Γιάννη Μπασκούτα που μίλησε στον Alpha το επίκεντρο είναι στον Κορινθιακό Κόλπο κοντά στο Γαλαξίδι και σχεδόν απέναντι από το Αίγιο.

«Είναι μια περιοχή που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους σεισμούς, θα έχει κάποιους μετασεισμούς, το σίγουρο είναι ότι θα έχει μετασεισμούς 4,5-,4,6 Ρίχτερ. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για την ώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπασκούτας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πάντως οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λαμία, τη Λάρισα, τη Θήβα, και το Βόλο.

 

12:59 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο σεισμός σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ερατεινής στον Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα τα όσα αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ισχύ 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εστιάζεται 130 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, 50 ανατολικά της Πάτρας, 23 νότια της Άμφισσας και 15 νοτιοδυτικά της Ιτέας.

 

 

 

Πάτρα ΤΩΡΑ: Αισθητός δυνατός σεισμός

 

12:48 Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα. Η δόνηση είχε διάρκεια και προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες.

Ο σεισμός έχει γίνει αισθητός και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Αιγιάλεια και το μέγεθός του είναι 5,2 Ρίχτερ.

Περισσότερα σε λίγο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις