Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι υλικές ζημιές από τροχαίο και ο πολίτης που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του

Οι υλικές ζημιές από τροχαίο και ο πολίτ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η χρήση υλικού από κάμερες ασφαλείας

Πολλές φορές έχει τύχει να βρούμε το αυτοκίνητό μας «χτυπημένο» από άλλο όχημα, ενόσω το είχαμε σταθμευμένο.

Και σε ποιον δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο και ειδικά σε περιπτώσεις όπου έχουμε την φυγή του δράστη, ο οποίος δεν μπαίνει στη διαδικασία να βρει τον ιδιοκτήτη για να του κάνει δήλωση.

Κι αν το θύμα έχει «μικτή ασφάλεια», είναι τυχερός καθώς δεν θα πληρώσει το κόστος της ζημιάς από την τσέπη του, σε διαφορετική περίπτωση... ας πρόσεχε!

Εκείνο που προξενεί άσχημη εντύπωση είναι το γεγονός πως δεν θα μπορεί να ελπίζει ούτε στη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

Η πρώτη επιλογή που έχει είναι να κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων και βέβαια όλοι ξέρουμε πόσο εφικτό είναι να βρεθεί ένας που χτύπησε σταθμευμένο Ι.Χ. κι εξαφανίστηκε.

Ακόμα όμως κι αν το θύμα βρει από κάποια κάμερα που ήταν στο χώρο του συμβάντος, τον αριθμό πινακίδας του δράστη, πάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

Δεν μπορεί δηλαδή να ζητήσει από την τροχαία τα στοιχεία του, ούτε να προσφύγει στον Εισαγγελέα, ο οποίος βάσει νομοθεσίας δεν «ασχολείται» με τα όσα καταγράφουν κάμερες ασφαλείας σε τέτοιες περίπτωσεις, εκτός κι αν υπάρχει τραυματισμός ή έχουμε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το μόνο που μπορεί να κάνει όποιος "φουκαράς" του συμβεί κάτι τέοτιο, είναι να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κατά του -άγνωστου- ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου Ι.Χ. κι όταν μετά από χρόνια φτάσει η υπόθεση να εκδικαστεί, κι αφού έχει επωμιστεί το κόστος (δικαστικά έξοδα, δικηγόροι), να ελπίζει ότι θα δικαιωθεί και ότι θα πάρει τα χρήματα και θα, θα, θα.

Υ.Γ.

Πριν λίγες εβδομάδες αναγνώστρια του thebest.gr ξύπνησε και είδε το αμάξι της διαλυμένο ολοσχερώς από άλλο Ι.Χ. (η σύγκρουση κατέστρεψε το μπροστινό μέρος όπου και ο κινητήρας). Το συμβάν έγινε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακρωτηρίου. Εντόπισε από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενης Τράπεζας τον αριθμό του αυτοκινήτου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο thebest.gr το ασφαλιστικό της γραφείο, δεν μπορούσε να ελπίζει στη βοήθεια του εισαγγελέα για να βρει τον ιδιοκτήτη. Έπρεπε να ξεκινήσει με τα γνωστά: Μήνυση κατ’ αγνώστων, χωρίς δικαίωμα χρήσης του βίντεο…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις