Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επί ποδός η Αστυνομία για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ

Πάτρα: Επί ποδός η Αστυνομία για την παρ...

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων

Με αυξημένο το επίπεδο ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία θα γίνουν οι εκδηλώσεις και στην Πάτρα για την 25η Μαρτίου, καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο εκφράζονται φόβοι για επεισόδια της Συμφωνίας των Πρεσπών, από ομάδες ατόμων. Η παρέλαση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, επί της οδού Αγίου Ανδρέου, και η εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο ύψος της πλατείας Τριών Συμμάχων.

Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου καταρρίπτει μύθους του 1821 - Το κρυφό σχολείο, τα αρβανίτικα που μιλούσαν οι αγωνιστές και τα Καλάβρυτα...

Από τους επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας, το βάρος έχει δοθεί στο χώρο πέριξ των επισήμων, όπου αναμένεται να υπάρχει έντονη η αστυνομική παρουσία, ωστόσο βάσει του σχεδίου που έχει εκπονηθεί ο κόσμος θα είναι κοντά στην εξέδρα των επισήμων χωρίς αποκλεισμούς.

Μέτρα έχουν ληφθεί για την φύλαξη του χώρου πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, επί της Μαιζώνος, όσο και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου μετά την θεία δοξολογία θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Εξάλλου, η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, προκειμένου να συμμετάσχει στον ποδηλατικό «Αγώνα Θυσίας» Πατρών – Καλαβρύτων, ενισχύει εκ των πραγμάτων τα μέτρα ασφαλείας.

Μετά από 42 χρόνια ο Δήμος Πατρέων δεν συμμετέχει στον ποδηλατικό γύρο θυσίας - Αιτία ο Αμερικανός Πρέσβης!

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Πάτρας την Κυβέρνηση εκπροσωπεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Ο καιρός είναι σύμμαχος των εκδηλώσεων, καθώς είναι ηλιόλουστος με το θερμόμετρο να φτάνει, το μεσημέρι, τους 18 βαθμούς Κελσίου στην Πάτρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στις 11:45 το πρωί από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Στις 12 ξεκινά η μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου .

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση της Πάτρας, θα παρελάσει τμήμα της «Στέγης Καλαβρυτινών» με ακριβές αντίγραφο του Λάβαρου της Επανάστασης, της Αγίας Λαύρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις