Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περισσότεροι από 350 κάτοικοι της Αγίας Σοφίας μαζεύτηκαν και μοιράστηκαν ιστορίες της Πατρινής γειτονιάς! ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 350 κάτοικοι της Αγίας ...

Αντάλλαξαν ιδέες, αναρωτήθηκαν, οραματίστηκαν τη γειτονιά και την πόλη που θέλουν

Ένα πρωτοπόρο τετραήμερο διαδραστικών δράσεων πραγματοποιήθηκε από τις 14-17 Μαρτίου 2019 με μεγάλη επιτυχία από την ομάδα Commoners Code the City στα πλαίσια του προγράμματος «Αστικά Κοινά» στη γειτονιά Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.

Πάνω από 350 γείτονες μοιράστηκαν ιστορίες της γειτονίας

 

Πάνω από 350 γείτονες συμμετείχαν ενεργά στο κάλεσμα «μοιράζομαι ιστορίες γειτονιάς» εκφράζοντας τη σημασία των εννοιών «γειτονιά» και «πλατεία» ως χώροι επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των ανθρώπων.

Είσαι πτυχιούχος, με καινοτόμες πολιτιστικές ιδέες; 30 υποτροφίες μέχρι 7 Απριλίου κάνουν το όραμά σου πράξη

Τι κι αν είναι 
μια προσωπική ιστορία
μια παιδική ανάμνηση
ένα θέλω
ένα γιατί
μια αναπάντεχη στιγμή...

Όλοι έχουμε μια μοναδική ιστορία γειτονιάς

Έλα να τις μοιραστούμε 
να γελάσουμε 
να δημιουργήσουμε

στιγμές γειτονιάς

εξάλλου είμαστε γείτονες 
τι περιμένεις;

Μικροί και μεγάλοι μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες, αναρωτήθηκαν, οραματίστηκαν τη γειτονιά και την πόλη που θέλουν να ζουν και μοιράστηκαν επιθυμίες, ανάγκες, ιστορίες και αφηγήματα σχετικά με το «χώρο πλατεία» στη συμβολή των οδών Γυθείου & Κεφαλληνίας και τη γειτονιά.

Γνώρισα ανθρώπους που τους έβλεπα μόνο από το μπαλκόνι, τώρα θα λέμε καλημέρα

 

«Το σημερινό ήταν ότι καλύτερο, το ευχαριστηθήκαμε πολύ» γείτονας 1

«Μου φτιάξατε τη μέρα σήμερα και γνώρισα ανθρώπους που τους έβλεπα μόνο από το μπαλκόνι, τώρα θα λέμε καλημέρα. Δεν ήξερα ότι είχα τόσες ιδέες στο μυαλό μου για αυτή τη πλατεία πάντα την έβλεπα ως ένα κενό χώρο», γείτονας 2

«θα είστε και αύριο εδώ; Πότε θα ξανακάνετε μια τέτοια δράση; Ήταν το ωραιότερο συμβάν που έχει συμβεί σε αυτή τη πλατεία, θα το θυμόμαστε για πάντα!» γείτονας 3

Τα αστικά δρώμενα «μοιράζομαι ιστορίες γειτονιάς» αποτελούν το 2ο στάδιο του προγράμματος Αστικά Κοινά που στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συμμετοχικού σχεδιασμού και διαλόγου για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της γειτονιάς της Αγίας Σοφίας και κατ’ επέκταση της πόλης της Πάτρας.

Το σύνολο των πληροφοριών που συλλέχτηκε από τα αστικά δρώμενα θα βρίσκεται στο χώρο της ομάδας (Commoners place, Κωνσταντινουπόλεως 51)

 

Το σύνολο των πληροφοριών που συλλέχτηκε από τα αστικά δρώμενα θα βρίσκεται στο χώρο της ομάδας (Commoners place, Κωνσταντινουπόλεως 51) και θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη του τρίτου σταδίου συν-σχεδιάζω που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2019 με τη μορφή συμμετοχικών σχεδιαστικών εργαστηρίων.

Περιγραφή προγράμματος |  αστικά κενά; ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΑ

To πρόγραμμα "Αστικά Κοινά" από την ομάδα Commoners code the city είναι ένα αστικό παιχνίδι συμμετοχικού σχεδιασμού που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα βασισμένο στην πεποίθηση πως πρέπει να δώσουμε λόγο στους ανθρώπους για την αστική ανάπτυξη του περιβάλλοντος που ζούνε. Μέσα από την αφήγηση ιστοριών για τη γειτονιά, τη μεθοδολογία του συμμετοχικού σχεδιασμού, και φυσικά το παιχνίδι θα σχηματιστεί από τους πολίτες ο άυλος και υλικός τόπος, θα ξανά γίνουν πάλι γείτονες που γνωρίζονται και μοιράζονται κάτι κοινό,τη γειτονιά.

Το πρόγραμμα “Αστικά Κοινά” υποστηρίζεται από το START. Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.startgreece.net

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Commoners place | Kωνσταντινουπόλεως 51

Facebook page: https://www.facebook.com/astikakoina

Instagram: #astikakoina

Εmail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις