Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλόνισε στο δικαστήριο ο πατέρας του 21χρονου φοιτητή που είχε πέσει σε κώμα από ξυλοδαρμό έξω από κλαμπ στην Πάτρα

Συγκλόνισε στο δικαστήριο ο πατέρας του ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη ο δράστης

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 30χρονος σήμερα άνδρας για πρόκληση σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης σε νεαρό θαμώνα, έξω από κλαμπ της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2011. Η υπόθεση είχε πολυσυζητηθεί στην κοινωνία της Πάτρας, ενώ σήμερα 8 χρόνια μετά Ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, γιατροί, αλλά και ο πατέρας του θύματος, η κατάθεση του οποίου συγκλόνισε.

Το θύμα μέχρι σήμερα υποφέρει από προβλήματα όρασης, όσφρησης, πονοκεφάλους και κινδυνεύει από εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων

 

 

Ο πατέρας του θύματος, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής,  μίλησε στο δικαστήριο για τον κίνδυνο ζωής που αντιμετώπισε ο γιος του μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε.

«Το τηλεφώνημα που με συγκλόνισε για όλη την υπόλοιπη ζωή μου»

«Στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, δέχθηκα το τηλεφώνημα που με συγκλόνισε για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Ο φίλος του γιου μου, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι το παιδί μου βρισκόταν αναίσθητο, στο νοσοκομείο του Ρίου. Ήμουν εκτός Πατρών, κι έτρεξα προκειμένου να βρεθώ άμεσα στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ενημερώθηκα ότι το παιδί μου είχε πολλαπλές θλάσεις στο κεφάλι, διάσπαρτες αιμορραγίες, μετατόπιση μέσης γραμμής κ.α.. Λόγω της ιδιότητάς μου ήξερα τους κινδύνους που διέτρεχε και ότι είχε 42% πιθανότητες να πεθάνει και 22% πιθανότητες να μείνει με σοβαρές αναπηρίες.

Το θύμα κατάφερε να πάρει πτυχίο Φυσικής με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση

 

Όλες αυτές οι βλάβες προέκυψαν από πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε ενώ από το πρώτο κιόλας χτύπημα δεν είχε αμυντική ικανότητα. Όταν κάποιος ασχολείται με την πυγμαχία, όπως ο κατηγορούμενος, ξέρει ότι δεν χτυπάει στο κεφάλι με γυμνά χέρια. Τα χτυπήματα έγιναν από κάποιον που ήξερε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δούλευε και ως πορτιέρης…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του θύματος.

«Επιτέλους, μας αναγνώριζε και ήταν μία ημέρα γιορτής για εμένα»

«Αρχές Οκτωβρίου καθώς τον σκέπαζε η μητέρα του, είπε «μάνα». Επιτέλους, μας αναγνώριζε και ήταν μία ημέρα γιορτής για εμένα. Για τέσσερις μήνες ήταν αλλήθωρος. Με κοιτούσε και δεν το καταλάβαινα… Δεν μπορούσε να μυρίσει ένα λουλούδι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το κίνητρο της επίθεσης που δέχθηκε ο γιος του ανέφερε: «Ως ειδικός στις στατιστικές αναλύσεις, θα σας πω ότι ένα μεγάλο κομμάτι της βίας δεν έχει προσωπικά κίνητρα αλλά σχετίζεται με την εκτόνωση και την επίδειξη ισχύος…»

Ο κατηγορούμενος που τότε ήταν 23 ετών ισχυρίστηκε ότι το 21χρονο τότε θύμα τον προκάλεσε και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέεσερα χρόνια κάθειρξης

 

 

Για την κατάσταση του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο και ο θεράπων ιατρός του ο οποίος έκανε λόγο για μία σειρά από εγκεφαλικές βλάβες και ενδοκρανιακές κακώσεις.

Τέλος, στο δικαστήριο κατέθεσαν και μέλη της παρέας του θύματος που βρίσκονταν επίσης στο κλαμπ. Έκαναν λόγο για γροθιές που έδωσε ο κατηγορούμενος στο θύμα.

«Είδα τον φίλο μου να σωριάζεται. Δεν προηγήθηκε διάλογος ενώ τα χτυπήματα ήταν χτυπήματα ενός ανθρώπου που ήξερε πώς να τα δώσει. Ήταν γροθιές στοχευμένες και γρήγορες. Πήγα κοντά στον φίλο μας και είδαμε ότι δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Εκείνο μου ανησύχησε ήταν το αίμα που έτρεχε από το στόμα» ανέφερε το ένα μέλος της παρέας ενώ άλλο τόνισε ότι οι γροθιές που δόθηκαν στο θύμα ήταν αλλεπάλληλες και με «νεύρο».

«Πρόκειται για μία σωστή απόφαση, δεδομένου το ότι το θύμα θα ταλαιπωρείται από τα χτυπήματα που προκλήθηκαν από τα χτυπήματα για όλη του τη ζωή» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Γιώργος Κουκούλης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις